Over Angelique van der Meyden
arrow_drop_up arrow_drop_down
Profit First
ANGELIQUE VAN DER MEYDEN

Winstregisseur & Procesarchitect

JE VAK UITOEFENEN IS EEN, MAAR EEN BEDRIJF RUNNEN IS EEN VAK APART


Iedere zondag zat mijn vader aan de eettafel zijn administratie te doen. Als ik 's ochtends beneden kwam lag de tafel vol met bonnetjes, facturen, kassarollen, een grote calculator en 'het' boek. In die tijd waren er nog geen programma's waar je gemakkelijk je boekhouding bij kon houden maar werd alles in het grootboek geschreven. Dat was de afsluiting van de week voor zijn fietsenwinkel.

Als dat klaar was kreeg mijn moeder een envelop met huishoudgeld. Dat verdeelde zij keurig over andere envelopjes zodat zij precies wist waar het geld voor bestemd was en zij controle had over de uitgaven.

Ik kreeg al op jonge leeftijd mee dat een eigen bedrijf hard werken is. Mijn vader had nauwelijks vrije tijd. De hele week maakte hij lange dagen en na het avondeten lag hij uitgeblust op de bank.

Toen ik zelf ging werken vond ik het maar wat spannend, een eigen salaris. Bij mijn zaterdagbaantje kreeg ik ook een envelopje met mijn maandsalaris. Alleen was ik in die tijd niet zo verstandig met het omgaan met geld. Mijn geld was vaak al op voordat ik het uitgegeven had.

In ieder geval hield ik aan het einde van mijn geld altijd nog een stukje maand over.

Jarenlang was ik werknemer met een vast salaris. Daar werkte ik uiteraard ook hard voor. Maar het salaris kwam altijd, onafhankelijk van hoe hard ik werkte, ziek was of vakantie had. Dat werd anders toen ik zelf ondernemer werd op mijn 49e.

EEN HOBBY IS GEEN BEDRIJF

Toen ik in 2015 mijn eigen bedrijf startte na jarenlang bij een bank te hebben gewerkt, ervaarde ik pas het echte ondernemers leven. Ik wilde vrijheid en onafhankelijk zijn. Dat betekent hard werken en doorzetten, ook in tijden dat het even niet zo lekker gaat. Uiteindelijk moeten maandelijks wel alle kosten betaald worden. Toen was het niet zo vanzelfsprekend dat er maandelijks een salaris binnenkwam. Zeker in de startfase niet. En sterker nog mijn omgeving zag mij als een vrouw met een 'bedrijfje'. Waarom moet je zo hard werken als je man een baan heeft? 

Deze vraag gaf mij het gevoel dat ik niet serieus genomen werd. In de tijd dat ik in loondienst werkte maakte nooit iemand daar een opmerking over. Ik heb mijn wensen en wil daarvoor niet afhankelijk zijn van mijn partner.

Een eigen bedrijf is echt geen hobby. Begrijp me niet verkeerd ik heb er echt wel plezier in, maar om geld te verdienen moet er wel wat gedaan worden. Ik wil financieel onafhankelijk zijn en genieten van mijn vrijheid. Daar is geld voor nodig. Mijn bedrijf zorgt er uiteindelijk voor dat ik het leven kan leven wat ik wil. Waarvan mooie reizen maken bovenaan mijn bucketlijst staat.

Toen ik merkte dat ik financieel mijn eigen bedrijf aan het 'opeten' was kwam pas echt de grote verandering. Er moest iets gebeuren zodat ik beter zicht kreeg op de financiële cijfers. Met een goed overzicht weet ik aan welke knoppen ik moet draaien om de juiste kant op te gaan. Kijken waar de lekken zitten in het bedrijf zodat er efficiënt gewerkt wordt. Daar werd mijn bedrijf steeds gezonder van.

Mijn missie is om elke ambitieuze, vrouwelijke kennisondernemer te laten bouwen aan een financieel gezond bedrijf. Een bedrijf dat bestaansrecht heeft en waarmee je het leven kunt leven wat je wilt. Je niet afhankelijk hoeft te zijn van je partner en je je eigen keuzes kunt maken. Dat is wat ik zelf in de praktijk doe en dit gun ik ook andere vrouwen. Een partner is uiteindelijk geen financieel plan ;-)

 

TYPISCH ANGELIQUE

  • Ik ben leergierig en ben dan ook altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling of vakinhoudelijke kennis.
  • Verslaafd aan boeken. Ik heb zoveel boeken dat ik nog steeds niet alles heb kunnen lezen ;-)
  • Avontuurlijk, ik reis graag om meer van de wereld te ontdekken en kennis te maken met andere culturen.
  • Starbucks, waar ik ook op de wereld ben, ik ben altijd op zoek naar een Starbucks om mijn beker verzameling uit te breiden.
  • Koffie drink ik bij uitzondering en dan alleen een heerlijke Latte Machiatto. Anders drink ik thee.
  • Mijn guilty pleasure is Tony Chocolonely.
  • Qualitytime met gezin en onze hond Bobbie. Ook dit wordt in de agenda gepland ;-)
  • Genieten in ons weekend huisje op de Veluwe.
  • Favourite city: New York!

WAT ANDEREN VAN MIJ VINDEN

efficiënt - gestructureerd - attent -ondernemend - rolmodel - doorzetter - eerlijk en direct - ambitieus - enthousiast - bevlogen

Wil je graag kennis met mij maken?

Ook wij gebruiken cookies!