Ja daar gaan we weer. Een nieuw jaar is begonnen en de goede voornemens vliegen je om de oren. Bullshit! Ik doe er al een aantal jaren niet aan mee. Want goede voornemens zijn gedoemd om te mislukken. Gedurende het hele jaar ben je verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt. Zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak.

 

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn

Nee, dat zou het allemaal wel heel makkelijk maken. Ook bij mij gaat het niet altijd zoals ik wil. Ik moet ook wel eens op de rem trappen als ik teveel van mezelf heb gegeven. Dealen met de hindernissen die ik tegenkom. Het ondernemersleven vraagt veel van je als persoon.

Want je hebt focus op de doelen die je wilt bereiken. Je bent ambitieus en gaat ervoor. Maar er is ook heel veel mogelijk als je dat op een manier doet zodat jij wel rust en tijd hebt voor een goede balans.

Shares

Zet je oogkleppen af

Waar gaat het dan mis? Als ondernemer vinden we het lastig om te delegeren. Zelf kunnen we namelijk alles beter. Weten we alles beter. Maar bedenk één ding. Jij bent verantwoordelijk voor jouw ideale leven. De ideale combi tussen zakelijk en privé bepaal JIJ zelf. En dat betekent dat je keuzes moet maken. Keuzes in welke werkzaamheden je zelf doet binnen het bedrijf en waar je werkzaamheden gaat uitbesteden

Delegeren en delegeren

Denk dan niet dat delegeren is dat je alles moet controleren of het ook wel goed gaat. Want dan heb je geen vertrouwen in de mensen waar je mee samenwerkt. Dan wil je zelf blijven beslissen en zegt het iets over JOUW manier van werken.

Denk eens na over de volgende vragen:

  • Op welke manier wordt er gedelegeerd?
  • Ben jij duidelijk in wat het resultaat moet zijn?
  • Worden er tussendoor vaak vragen gesteld?

Want daar gaat het namelijk mis en win jij geen tijd in de business. DE tijd die je nodig hebt voor jouw ideale leven.

Laat dit een eye opener zijn.

Hoe zou het voor je zijn als je bedrijf ook door kan gaan als jij niet aanwezig bent. Jij bent in principe je bedrijf. Maar om je bedrijf te laten draaien hoeft het niet alleen afhankelijk te zijn van de aanwezigheid van jou. En dat heeft alles met systematiseren, automatiseren en werken met de juiste mensen te maken. Als je dat inziet en daaraan werkt dan ligt het ideale ondernemersleven binnen handbereik.

Mijn  groepsprogramma ‘De brandstof van jouw bedrijf’ gaat binnenkort van start. Voor de eerste ronde start ik met een groep van maximaal 10 personen. Als jij wilt dat jouw bedrijf doorloopt in plaats van stilstaat vraag dan nu een intakegesprek aan. Ik ga graag met je in gesprek of dit programma voor jou geschikt is.

Ik wil graag weten hoe ik een Virtueel Kantoor inricht, houd mij op de hoogte!

Je ontvangt ook maandelijks mijn inspiratiemail, je kunt je hier op elk gewenst moment voor afmelden.

Angelique van der Meyden
Shares

Angelique van der Meyden

Online Business Manager | Gecertificeerd Profit First Coach

Angelique van der Meyden is Online Business Manager en Profit First Coach. Zij helpt ambitieuze ondernemers te groeien naar het volgende level. De belangrijkste pijlers hierbij zijn  bouwen aan een financieel gezond bedrijf en zorgen dat je bedrijf een goed geoliede machine wordt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This