Heb jij als ondernemer een budget voor 2019? Of ben jij iemand die heerlijk klakkeloos geld uitgeeft? Als dat laatste het geval is ben ik benieuwd of je zicht hebt op je cijfers zodat deze uitgave geen nadelige gevolgen heeft wanneer er andere kosten betaald moeten worden.

Deze maand staat vooral in het teken van werken AAN mijn bedrijf. Ik maak plannen voor 2019 en een onderdeel daarvan is het vaststellen van een budget voor komend jaar.

Shares

Waar kun je aan denken bij het vaststellen van een budget? 

Nu, eind 2018, denk ik na waar ik naar toe wil groeien met mijn bedrijf en welke acties daar komend jaar voor ondernomen moeten worden. Op basis daarvan bepaal ik in grote lijnen welke uitgaven ik daarvoor moet doen. Zaken waar je aan kan denken zijn:

  • Opleidingen, cursussen en trainingen.
  • Ontwikkelingen binnen mijn bedrijf waardoor ik extra teamleden nodig heb of bepaalde tools moet aanschaffen.

In ieder geval zijn het allemaal keuzes die een belangrijke bijdrage leveren aan mijn doelen.

Zelf hecht ik veel waarde aan opleidingen. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Als ik daar nu een globale optelsom van maak, dan betekent dat wel iet voor mijn budget voor volgend jaar.

 

Maak een groeiplan voor je bedrijf

Het kan voorkomen dat je benodigde budget voor al jouw plannen voor 2019 niet op je rekening staat. Ook bij mij staat het niet 1, 2, 3 op mijn rekening. Dat betekent dus dat je naast je budget ook een groeiplan moet maken voor je bedrijf. Een plan waarin duidelijk wordt wat de verkoopcijfers moeten zijn om jouw wensen te realiseren. Ook ik maak een groeiplan zodat ik mijn wensen voor o.a. opleidingen kan realiseren. Uiteraard blijf je ook rekening houden met doorlopende kosten, want daar mogen jouw investeringen geen invloed op hebben.

Komend jaar heb ik dan een mooie leidraad om te volgen en weet ik wanneer ik bepaalde uitgaven bewust kan doen.

Wil jij ook graag aan de slag met een groeiplan? Neem dan contact op via info@hetvirtueleregelhuis.nl

IK WIL GRAAG MEER LEZEN OVER PROFIT FIRST EN ONTVANG GRAAG HET E-BOOK

Shares

Je ontvangt de eerste 2 hoofdstukken van het boek Profit First
geschreven door Femke Hogema.
Je ontvangt ook maandelijks mijn inspiratiemail, je kunt je hier op elk gewenst moment voor afmelden.

Angelique van der Meyden
Shares

Angelique van der Meyden

Online Business Manager | Gecertificeerd Profit First Coach

Angelique van der Meyden is Online Business Manager en Profit First Coach. Zij helpt ambitieuze ondernemers te groeien naar het volgende level. De belangrijkste pijlers hierbij zijn  bouwen aan een financieel gezond bedrijf en zorgen dat je bedrijf een goed geoliede machine wordt.

Pin It on Pinterest

Shares