Vraag jij je ook wel eens af, is dit nou wat ik mijn hele leven blijf doen?
Ik begon met werken toen ik 18 was. In de reiswereld. Waar ik eerst altijd dacht dat ik stewardess zou worden, kreeg ik een baan bij het plaatselijke reisbureau en later bij een touroperator.

Ja want dat wilde ik:
Reizen.
De wereld ontdekken.
Kennis maken met andere culturen.

Maar, werken in de reiswereld verdiende geen stuiver. De aantrekkelijke reisjes die ik voor weinig geld kon maken, maakten in die tijd veel goed.

Totdat ik kinderen kreeg, 80% van mijn salaris ging naar de kinderopvang en van het weinige wat overbleef kon ik net wat aan het huishouden bijdragen.

 

Ik wil financieel onafhankelijk zijn

Dan vroeg ik mij inderdaad weleens af.
Blijf ik dit mijn hele leven doen?
Ik wil financieel onafhankelijk zijn. Naar de kapper gaan, de schoonheidsspecialiste, lekker shoppen zonder verantwoording af te leggen waar ik het aan had uitgegeven. Niet dat dat van mij werd gevraagd, maar zo voelde het wel voor mij.

Ik vond een nieuwe baan. Er ging een wereld voor mij open, financieel gezien dan! Goed salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden. Ja, en ook nu gaan we echt wel met vakantie hoor. Dus reizen bleef er wel in, alleen niet meer ‘heel ver’ weg. Om de reden dat de kinderen nog te klein waren.

De tweede keer in mijn leven stel ik dezelfde vraag. Blijf ik dit mijn hele leven doen? Ik ben dan al ver in de 40.
Hoewel ik het financieel goed had, voelde ik me niet vrij. Niet vrij in tijd. Ik kon mijn dagen niet altijd indelen zoals ik dat zelf wilde, was beperkt in vakantiedagen en zo meer.
Maar wat dan?

 

Een sprong in het diepe

Ik trok de stoute schoenen aan. Sprong in het diepe. Ondernemer worden, een eigen bedrijf opbouwen. Iedereen vond mij een stoer wijf. En diep van binnen vond ik het ook retespannend.

Oefff.
Financieel terug naar af. Vrije tijd? No way! Het was zeker het eerste jaar keihard knokken, ontwikkelen en zorgen dat ik genoeg inkomen had om mijn opleidingen en bedrijfskosten te betalen. Weer dat vervelende gevoel van financieel afhankelijk zijn. Waar was ik in hemelsnaam aan begonnen?

Maar ik ben een doorzetter en hield vol. Ik groeide met mijn bedrijf en doe dat nog steeds! De grote ommekeer kwam toen ik met Profit First ging werken. Bij iedere betaling die ik ontvang zette ik de winst apart en zo groeide langzaam maar zeker mijn winstpotje. Met als doel: reizen!

En zo stond ik vorige week in New York de toerist uit te hangen, samen met een collega ondernemer. Voorafgaand aan een mooie conferentie waar ik jullie in mijn volgende blogs zeker meer over ga vertellen. Het 9/11 Memorial and Museum, Top of the Rock, struinen door de straten en meer. Ik had tijd te kort, maar ga er zeker weer terug. Een stad waar ik jaarlijks heen wil.

 

Vrijheid

Als ondernemer zoek ik vrijheid, in de vorm van tijd, locatie onafhankelijk werken en financiële vrijheid wat het mogelijk maakt dat ik zelf de reizen die ik wil maken kan bekostigen.

Mijn droom? Iedere maand iets van de wereld zien. Of dat nou Nederland, Europa of elders is. Herinneringen maken, locatie onafhankelijk werken, werk en ontwikkeling combineren, werken AAN mijn bedrijf op een mooie bestemming. Het ligt weer binnen mijn bereik.

Daar waar ik vaak dacht is dit het nu, merk ik dat hetgeen waar ooit mijn passie begon nu weer mogelijk is. En met een nog betere invulling zelfs. Profit First heeft mij deze financiële vrijheid gebracht. Eerder schreef ik al een blog over het winstplan. Het is echt belangrijk om dit te maken, zodat jij ook je dromen en passie kunt volgen. De vrijheid in tijd, dat is mede mogelijk door het werken met mijn team.

Leuk als je mij blijft volgen. Ook in oktober staat er een mooie bestemming gepland en dat is niet alles. Er komt een online programma aan. Voor jou als je ook wilt werken aan een bedrijf wat zonder jou door kan gaan, zodat jij de vrijheid kan voelen in tijd en geld.
Ben je geïnteresseerd, mail dan naar info@hetvirtueleregelhuis.nl.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares