De één noemt het masterminden, de ander een intervisiegroep. Hoe je het ook noemt, de naam is voor mij niet belangrijk. De effectiviteit des te meer.

In de jaren dat ik ondernemer ben, is de vraag verschillende keren aan mij gesteld. Kom je ook bij onze mastermindgroep? Ik heb de boot vaak afgehouden.

Waarom? Omdat ik er op dat moment geen goed gevoel bij had. Het gaf mij op dat moment niet het gevoel dat het mij direct vooruit zou helpen. En natuurlijk voelde ik mij vereerd als er bij de vraag ook de opmerking kwam dat ik een mooie bijdrage aan de groep kon leveren. Maar de invulling kwam altijd te vrijblijvend op mij over.

Shares

Verloren dag 

Een ander kritisch punt voor mij was dat een mastermind op locatie niet altijd de juiste manier voor mij was. Ik heb daar inmiddels wat ervaring mee. Natuurlijk is het ontzettend leuk om fysiek bij elkaar te zijn, maar de valkuil voor mij persoonlijk is om dan toch lekker bij te kletsen. Voordat ik het weet is zo’n dag dan voorbij en heb ik niet het doel bereikt wat ik die dag voor ogen had. Het voelt voor mij dan echt als een verloren dag.

Profit First Mastermindgroep 

Vorige week ben ik gestart met de mastermindgroep uit mijn Profit First Professional netwerk.

Waarom nu wel?

Omdat er op voorhand strakke lijnen gezet zijn en ik direct wist op welke manier de bijeenkomsten invulling krijgen. Wat er van de deelnemers verwacht wordt. En dat is wat IK nodig heb. Geen vrijblijvendheid maar spijkers met koppen slaan, elkaar accountable houden, elkaar coachen en helpen met de uitdagingen die het ondernemerschap heeft. Samen sta je sterk.

Online mastermind

Je krijgt bij wijze van spreken niet eens de kans om gezellig thee te leuten en een kletspraatje te doen. Nee online bij elkaar, goed voorbereid en GO. Ik weet nu al wat ik voor onze volgende afspraak gerealiseerd moet hebben.

Als ondernemer is het belangrijk dat je werkt aan je eigen ontwikkeling, zowel persoonlijk als zakelijk. En dat kun je op verschillende manieren invullen.

Iedere ondernemer heeft in mijn optiek een coach of sparringpartner nodig om je verder vooruit te helpen. En een mastermindgroep is daar een mooie aanvulling op. Met een dusdanige invulling dat het voor jou werkt.

Mag je dan nooit iets gezelligs ondernemen als ondernemer? Natuurlijk wel, ook dat heb je nodig! Maar gezellige dingen onderneem ik op de momenten dat ik daar behoefte aan heb en laat ik niet op voorhand vastleggen.

Ik ben benieuwd wat jouw ervaringen zijn, laat het me vooral weten.

DOWNLOAD MIJN 7 STRATEGIEËN

Je ontvangt ook maandelijks mijn inspiratiemail, je kunt je hier op elk gewenst moment voor afmelden.

Hidden Content
Angelique van der Meyden
Shares

Angelique van der Meyden

Online Business Manager | Gecertificeerd Profit First Coach

Angelique van der Meyden is Online Business Manager en Profit First Coach. Zij helpt ambitieuze ondernemers te groeien naar het volgende level. De belangrijkste pijlers hierbij zijn  bouwen aan een financieel gezond bedrijf en zorgen dat je bedrijf een goed geoliede machine wordt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This