Online training Profit First

"PROFIT FIRST, EEN SIMPEL SYSTEEM OM JE CASHFLOW TE MANAGEN..."

direct aan de slag

Wat kan Profit First voor mijn bedrijf betekenen? Boekhouding is niet het meest favoriete onderdeel binnen mijn bedrijf. Ik was altijd blij dan mijn boekhouder alles in kaart bracht aan het einde van het jaar. Maar achterom kijken zorgde niet voor daadwerkelijke euro's [winst] op mijn bankrekening.

Toen ik met de Profit First methode in aanraking kwam openden mijn ogen. Ik was mijn bedrijf aan het 'opeten' en er moest daadwerkelijk iets veranderen. Nu zag ik in aan welke knoppen ik kon draaien om mijn bedrijf winstgevend te maken en te kunnen groeien. Zonder dat ik afhankelijk was van een boekhouder.

Dagelijks weet ik nu hoe ik er financieel voor sta. Dat het zo simpel is kon ik mij van te voren niet voorstellen. Vanaf dag 1 begon ik te bouwen aan winst met als resultaat dat mijn bedrijf nu financieel gezond is. Als gecertificeerd Profit First Professional help ik ondernemers om ook aan de slag te gaan met deze methode. Dat kan op verschillende manieren van 1 op 1 traject tot de online training.
SALARIS EN WINST MOGEN GEEN RESTJES MEER ZIJN WAT
ONDERAAN DE STREEP OVERBLIJFT

Je hebt een succesvol bedrijf opgebouwd en toch zie je dit niet terug in de cijfers. Nee, het geld gaat er sneller uit dan dat het binnen komt.  De rapportages van de boekhouder geven je niet direct het inzicht wat je kunt veranderen binnen je bedrijf. Je hebt eerder slapeloze nachten omdat je niet weet of je de belastingen wel kunt betalen. De Profit First methode is een simpele en gemakkelijke manier om je financiën te managen zodat je:


  • Bij iedere klant ook daadwerkelijk winst maakt
  • Met plezier de blauwe envelop openmaakt en de inkomstenbelasting zonder problemen kunt betalen
  • Je jezelf maandelijks een salaris betaalt
  • Je weet dat je voldoende reserveert voor de rekeningen die je moet betalen
  • Geen ingewikkelde overzichten en formules nodig hebt
  • Je financiën kunt managen door op je bankrekeningen te kijken


Starten met Profit First, eerst hadden wij wel enige twijfel. Zou het systeem niet te ‘strak’ zijn voor ons. Maar waar we op hoopten werd werkelijkheid. Eindelijk hebben we duidelijkheid, overzicht en structuur binnen onze financiën. Het is ook best confronterend maar we weten nu waar we naar toe gaan werken.

Angelique heeft ons fantastisch begeleid tijdens het hele proces. Ze denkt op verschillende fronten mee, werkt duidelijk en overzichtelijk en is punctueel. Een echte aanrader voor iedere ondernemer!

Het is onze investering meer dan waard geweest. Met de begeleiding, het heldere stappenplan en de structuur heeft Profit First zijn intrede gedaan in ons bedrijf.

Dankjewel Angelique voor de perfecte begeleiding!

Mirjam en Sander Hegger

START VANDAAG MET DE ONLINE TRAINING PROFIT FIRST DIY

MODULE 1: INTRODUCTIE

Aan de hand van de video's wordt je stap voor stap meegenomen om Profit First binnen jouw bedrijf te implementeren. Een simpel en gemakkelijk systeem om jouw financiën te managen. Inclusief templates, stappenplannen en het distributiemodel. De eerste stap naar een winstgevend bedrijf!

MODULE 2: WINST & WINST

Iedereen heeft een andere perceptie bij het woord winst. Weet jij hoeveel winst jouw bedrijf genereert?  Maar wat is het verschil als de belastingen het over winst heeft en winst volgens de Profit First methode?  Met Profit First bouw je vanaf dag 1 direct aan winst. Winst in harde euro's,  de extra beloning voor jou! 

MODULE 3: DE FINANCIËLE SCAN

Het is belangrijk dat je weet hoe je er nu financieel voor staat. In deze module ga je aan de slag met de financiële gezondheidsscan. Het geeft je direct inzicht door simpel een aantal cijfers in te vullen.

MODULE 4: HET WINSTPLAN

Vooruit kijken is voor iedere ondernemer belangrijk.  We hebben allemaal plannen en dromen, maar wat moet je daadwerkelijk verkopen om maandelijks voldoende te ontvangen om over de verschillende 'potjes' te verdelen.

MODULE 5: DE 4 PRINCIPESVAN PROFIT FIRST

Profit First leef je volgens een 4-tal principes. Ons gedrag veranderen vinden we als mens erg moeilijk, maar als we de omstandigheden veranderen is werken met de Profit First methode voor iedereen mogelijk. Je krijgt zelfs plezier in cijfers!

MODULE 6: PROFIT FIRST IMPLENTEREN

Je gaat de verschillende rekeningen openen en je weet met welke percentages je aan de slag gaat. Met het distributiemodel is dit een fluitje van een cent. Vanaf dit moment weet je exact hoe je er financieel voor staat en ga je rust ervaren.

MODULE 7: KOM IN ACTIE!

En dan ga je het gewoon doen!  Profit First integreren in je dagelijkse leven. Je gaat gevoel krijgen bij de cashflow en maakt bewuster keuzes. Op de vaste momenten worden de ontvangsten over de rekeningen verdeeld. Heb jij dagelijks inzicht en keer jij ieder kwartaal je winst uit. Bouw stap voor stap aan een financieel gezond bedrijf!

START NU MET PROFIT FIRST