Blinde vlekken stagneren groei

Blinde vlekken. We hebben ze allemaal. Als ik mij aan het oriënteren ben op een nieuwe tool, wil ik alles ervan weten. Maar als ik niet weet wat er allemaal mogelijk is. Tja, hoe kom ik daar dan achter?

Heb jij wel eens nagedacht hoe dat gaat binnen jouw bedrijf? Je wilt groeien met je bedrijf maar op de een of ander manier voelt het alsof je niet vooruitkomt. Iedere keer weer word je teleurgesteld. Winst blijft achter, je investeert duizenden euro’s met de hoop dat er betere tijden komen. Totdat de wanhoop toeslaat, je geld bijna op is en je misschien jezelf wel de vraag stelt: Moet ik hier wel mee doorgaan?

EEN BEDRIJF RUNNEN IS EEN VAK APART

Een bedrijf runnen is een vak apart. JOUW vak is de professie die je uitoefent. Daar ben jij retegoed in! Daar mag je trots op zijn. Maar om een bedrijf goed te organiseren en te runnen zijn andere kwaliteiten en kennis nodig. Kwaliteiten die bij jou niet op de voorgrond zitten. Kennis die jij wellicht niet hebt.

In de praktijk, vraagt dit ook om het uitvoeren van andere werkzaamheden. Werkzaamheden waar jij misschien wel een ontzettende hekel aan hebt. En het vraagt ook om planning. Waar jij als chaoot helemaal niet blij mee bent.

Dat zijn allemaal blinde vlekken die nodig zijn om JOUW bedrijf optimaal te organiseren. Maar wat jij niet weet, kun je ook niet implementeren. Dat is met alle kennis in het leven. Voor JOUW vak heb je ook veel geleerd, anders had je daar nu ook niet anderen mee kunnen helpen.

JE KUNT NIET ALLES ALLEEN DOEN

Om jouw bedrijf te laten groeien zijn systemen nodig. Moet je automatiseren. Kun je niet alles alleen doen. Je hebt dan alleen de juiste brandstof nodig om ervoor te zorgen dat je blijft rijden. Zonder brandstof sta je stil en dan kom je niet verder dan waar je nu staat. En hoe mooi is het als iemand anders aan het stuur zit en jij op de achterbank jouw ideeën uit kunt denken om nog meer voor de wereld te betekenen? Jij hebt een idee, ontwerpt en samen met een team zorg je voor de uitvoering van het plan.

15 januari 2019 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: