Kennis voor ondernemers

Er gebeurt veel in ondernemersland en daar houd ik je graag van op de hoogte.

 • Ondernemers gaan door 3 fases

  16 juli 2021

  Iedere ondernemer wil graag groeien met zijn/haar bedrijf en dan ga je door verschillende fases heen. Iedere fase brengt natuurlijk uitdagingen met zich mee, waarbij het belangrijk is na te denken wat het bedrijf..

 • Winst in je bedrijf tijdens vakantie

  2 juli 2021

  Toen ik in loondienst werkte was het heel vanzelfsprekend dat ik met vakantie ging. Met collega’s werden de dagen keurig afgestemd en iedereen had gewoon recht op een x-aantal vakantiedagen per jaar.  Toen ik..

 • wet van parkinson bedrijf

  25 juni 2021

  Ken jij de Wet van Parkinson al? Dat je de tijd die jij jezelf geeft om een taak uit te voeren, ook altijd neemt. Ik was eerst altijd een halve dag bezig met mijn social media berichten schrijven voor één week. Ik had..

 • bouw een winstgevend bedrijf

  18 juni 2021

  Weet je nog, die eerste keer dat jouw boekhouder liet zien hoeveel winst je had behaald met je bedrijf? Dat gaf direct een lekker gevoel waarschijnlijk. Want die winst, die heb je zelf verdiend. Jij hebt dat voor..

 • Plan zorgt voor meer winst

  11 juni 2021

  Intuïtief ondernemen, oftewel ondernemen op gevoel. Voor de één werkt het heel erg goed, maar ik ben daar niet voor in de wieg gelegd. In mijn ogen is het belangrijk om een plan te maken met doelstellingen. Om..

 • Service zorgt voor meer winst

  4 juni 2021

  Wie wordt er niet blij van goede service? Het maakt niet uit bij welk bedrijf je klant bent, als er meer geleverd wordt dan verwacht, zijn dat de bedrijven waar je vaker naar terug gaat. Of die je aanraadt bij collega..

 • Team managen voor meer winst

  28 mei 2021

  Je hebt jouw laptop opgestart, checkt je e-mail en ziet direct een aantal mails van je team met vragen over taken. Je slaakt een diepte zucht en voelt de frustratie omhoog komen. Om alles goed te laten verlopen..

 • Winst door uitbesteden van taken

  21 mei 2021

  Ben jij iemand die het allerliefste alles zelf doet? Die alles wilt controleren en het zo perfect mogelijk wilt hebben? Dan heb je waarschijnlijk al eens over jezelf gezegd dat je een perfectionist bent. Ik weet al..

 • Ervaringen van klanten zijn een graadmeter voor succes

  14 mei 2021

  Hoe vaak sta je stil bij de ervaringen van jouw klanten over jouw diensten?  Of maakt het jou niet uit hoe een klant jouw bedrijf ervaart? Maak van jouw klanten ambassadeurs  waardoor je meer omzet en winst creëert. ..

 • Goede communicatie zorgt voor meer winst

  6 mei 2021

  Communicatie is super belangrijk binnen je team, je gezin, je vriendengroep. Overal komt communicatie om de hoek kijken en toch gaat het nog vaak mis. Zo zat ik laatst heerlijk te werken aan mijn bureau op kantoor...

 • Breng je winst, omzet en kosten in kaart

  30 april 2021

  Financiële cijfers, je bent er dol op of je steekt liever je kop in het zand als het over financiële cijfers gaat. Of je wilt of niet, als ondernemer moet je dealen met deze cijfers in je bedrijf om op resultaat te..

 • Het Winstkwartier

  11 april 2021

  We hebben allemaal evenveel tijd. De meeste ondernemers die ik begeleid ‘klagen’ dat ze zoveel te doen hebben, maar te weinig tijd hebben. De to do lijst lijkt nooit kleiner te worden. En laten we eerlijk zijn, tijd..

 • Het Winstkwartier

  4 april 2021

  Ik word gebeld door een allervriendelijkste man om mijn kosten te bekijken die ik nu maak voor de energie. Iets waar ik niet zo vaak bij stil sta, maar ik besef mij dat het goed is om dit juist af en toe wel te doen...

 • Het Winstkwartier

  17 februari 2021

  Valentijnsdag, het is weer voorbij.  Heb je ervan genoten?  Zelf heb ik niet zoveel met dit soort dagen. De spontaniteit is voor mij belangrijker dan dat ik alleen op deze ene dag in het jaar een bloemetje of aandacht..

 • Profit First

  15 februari 2021

  Valentijnsdag, het is weer voorbij.  Heb je ervan genoten?  Zelf heb ik niet zoveel met dit soort dagen. De spontaniteit is voor mij belangrijker dan dat ik alleen op deze ene dag in het jaar een bloemetje of aandacht..

 • Profit First

  16 oktober 2020

  Ilse, een bekend trainer, loopt rood aan als ik haar vraag naar de financiële cijfers. Het blijft even stil als het hoge woord eruit komt. ‘Ik weet het niet’ zegt ze. Daar wil ik helemaal niet mee bezig zijn. Ik train..

 • Eerste hulp bij het opbouwen van een virtueel team

  31 augustus 2020

  25 tips voor een goede samenwerking Het opbouwen van een virtueel team lijkt misschien makkelijk, maar is het dat ook echt? We zien bij anderen vaak alleen de buitenkant van het bedrijf. En zijn daar als ondernemers..

 • 24 augustus 2020

  Wat zal ik eens gaan koken de komende week? Met een stapel kookboeken en tijdschriften om mij heen blader ik er een aantal door. Paleo, Weight Watchers, Oersterk, ik heb het allemaal in huis en met een beetje van..

 • angelique van der meyden - online business strateeg

  11 augustus 2020

  Ik hoorde getik en gerommel. Ik volgde het geluid en zag mijn moeder over de keukentafel heen gebogen staan. Het leek wel een operatiekamer. Elektriciteitstape en schroevendraaiers lagen voor haar uitgespreid met..

 • samenwerken virtueel team

  3 augustus 2020

  Virtueel samenwerken is voor veel ondernemers een uitdaging. De afgelopen jaren heb ik verschillende succesvolle ondernemers mogen helpen om van hun bedrijf een geoliede machine te maken. We kijken waar er..

 • 1 juli 2020

  Er blijven nieuwe opdrachten binnenstromen en potentiële klanten staan in de rij om een dienst of product van jou af te nemen. Het gaat ontzettend goed, maar toch wringt er iets. Deze situatie zorgt ervoor dat je..

 • 22 juni 2020

  Met een team samenwerken. Het is en blijft een hot topic bij ondernemers en met name ondernemers die op mijn pad komen. Soms zit er een bepaalde angst om met een team samen te werken en soms werken ze al met een team..

 • 16 juni 2020

  Ik luister naar een intrigerend verhaal van een echtpaar op het podium bij een event van Michael Pilarczyk. Ze vertellen over vastgoed. Een onderwerp waar ik vaak over nagedacht heb, maar wat ik toch een ver van mijn..

 • 1 juni 2020

  Ik baal van mezelf als ik weer aan het controleren ben. Waarom doe ik dat toch? Ben ik bang dat er iets verkeerd gaat? Of dat werkzaamheden niet op tijd worden uitgevoerd? Wanneer ik dan iets tegenkom wat niet goed..

 • 25 mei 2020

  Ik ben op pad naar Hilversum voor een introductieavond van een nieuwe opleiding. Dit keer samen met een collega. We hebben er zin in, want wij zijn echte freaks als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en kennis. We..

 • 18 mei 2020

  Ik ben zenuwachtig als ik voor een 2 e gesprek ben uitgenodigd. Met kloppend hart stap ik het gebouw binnen waar ik vriendelijk door de receptioniste wordt ontvangen. De overheerlijke cappuccino in een smetteloos wit..

 • 12 mei 2020

  Een krachtig en stevig fundament van je bedrijf, hoe ziet dat er uit?  Veel online ondernemers weten niet waar te beginnen. Het is vaak zo overweldigend. Je leest het ene boek na het andere. Volgt online workshops...

 • 4 mei 2020

  Vandaag de dag kun je overal uitlegvideo’s over vinden. Over je auto, de tv of de airco. Als iets niet werkt, ga je naar Youtube of Google hetgeen waar je naar op zoek bent. Vervolgens ga je met de video aan de slag..

 • 20 april 2020

  Wat is het volgende probleem dat je moet aanpakken of welke kans grijp jij om je bedrijf verder te laten groeien? Weet jij het antwoord? En weet je zeker dat dat het juiste antwoord is, dat je bedrijf echt vooruit..

 • 14 april 2020

  De ene ondernemer heeft grote problemen, terwijl de ander in deze corona tijd heerlijk door kan werken of het zelfs extra druk heeft. Ja, we leven in een bijzondere tijd. Niemand weet hoe lang dit gaat duren, maar dat..