De kracht van keuzes maken

Keuzes maken en focus houden zijn nauw met elkaar verbonden. Alle prikkels die op je afkomen maken dat je een bepaalde keuze maakt. En soms is dat een keuze waar je spijt van krijgt of die je beter niet had kunnen maken. Moet je dan twijfelen? Nee, zeker niet. Maak altijd een keuze. Want ook van verkeerde keuzes kun je leren. Je hebt niet in alle situaties de zekerheid over wat de juiste keuze is. Maar veel kun je wel zelf sturen door focus te houden.

OFFLINE GAAN

Zo betrap ik mijzelf er wel eens op dat ik te lang op social media rondhang, terwijl ik die dag als doel had gesteld bepaalde activiteiten te doen die bijdragen aan één van mijn jaardoelen. Dan baal ik echt aan het einde van de dag, want dat betekent dat ik op een ander moment een stap harder moet lopen. Voor mij voelt het als verloren tijd. Dus maak ik nu de keuze om gedurende een bepaalde tijd per dag offline te gaan en met focus te werken aan datgene wat ik die dag echt wil realiseren.

KRACHTIG KIEZEN

Ook ik heb mij in mijn ondernemersjaren laten verleiden om aan de vele challenges mee te willen doen. Om naar alle leuke events te gaan. En vele kopjes koffie met ondernemers te drinken die toch echt eens van gedachten wilden wisselen. In de beginjaren kon dat ook wel, maar mijn groei naar expert zorgde er ook voor dat ik bewust keuzes ging maken en dus ook vaak NEE verkocht. En dat doe ik nog steeds.

Ik kies krachtig om uiteindelijk dat te doen wat ik wil bereiken. Keuzes die in iedere geval bijdragen aan het behalen van mijn omzetdoel, mijn werkplezier, de keuze met welke klanten ik wil werken en aan de groeifase waarin ik mij op dat moment bevind met mijn bedrijf.

Natuurlijk is dat niet altijd gemakkelijk. Maar doordat ik mijn doelen duidelijk voor ogen heb, stel ik mijzelf eerst de vraag: Draagt deze actie bij aan één van mijn doelen? Op die manier kan ik krachtig kiezen.

ZAKELIJKE KEUZES

De zakelijke keuzes die ik dit jaar maak dragen bij aan:

  • De ontwikkeling van mijn groepsprogramma
  • Mijn online programma Profit First
  • Spreken op events van ondernemers en/of zakelijke bijeenkomsten
  • Het aantal klanten waar ik samen met mijn team voor werk

Ik merk bij ondernemers dat kiezen ook voor hen lastig is. Maar door de juiste keuzes te maken zorg je ook dat je kunt groeien met je bedrijf. Het zorgt er ook voor dat je de balans zakelijk en privé op orde krijgt. Het heeft alles te maken met de keuze welke rol jij in je bedrijf wilt vervullen, met welke mensen je samenwerkt en hoe efficiënt alles draait binnen jouw bedrijf.

 

12 februari 2019 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: