Focus en kom in actie!

Focus is nodig als je als ondernemer veel ideeën hebt. Want ze komen in je op tijdens de vreemdste momenten.
Wanneer je aan het werk bent, tijdens het luisteren van een podcast, onder de douche, tijdens een wandeling en ga zo maar door.
Je hoofd zit er in ieder geval vol van!

AAN IMPLEMENTEREN KOM JE NIET TOE

De ideeën zitten in je hoofd en je wilt ze zo graag vormgeven. Misschien heb je ze al ergens op een papiertje gekrabbeld, maar daar houdt het dan ook mee op. Door de waan van de dag komt het er gewoonweg niet van om ze uit te voeren.

Ik herken het als geen ander. Je wilt alle informatie in je opnemen, volgt training na training, leest boeken, luistert podcasts en noem maar op. Je neemt alles in je op (sponsen noem ik dat) wat bij kan dragen aan jouw mooie idee!

Maar je brengt het niet tot uitvoer, zover komt het niet. het ontbreekt aan focus. Je hebt geen idee hoe jij jouw idee kan implementeren. Er komt meer bij kijken dan verwacht…

Allereerst is het van belang om jouw idee duidelijk uit te werken op papier.
Maar dan.
Dan komt er vaak een technische stuk om de hoek kijken.
Je moet het idee uitvoeren, op je website plaatsen, een marketingstrategie opzetten en uitvoeren om jouw idee met de wereld te delen.
Al deze acties zorgen ervoor dat je vastloopt, het belemmert in de uitvoering. En je hebt ook tijd nodig die je aan je klanten besteed of aan bestaande producten en/of diensten. Zonde!

FOCUS EN KOM IN ACTIE

Alleen door de juiste focus, kom jij in actie. Een belangrijk actiepunt om direct te gaan doen nadat je dit hebt gelezen is om blokken in je agenda te plannen om met focus AAN je bedrijf te werken. Dat kan een hele dag zijn of elke dag een uur. Net wat het beste bij jou past. Experimenteer hiermee en kijk waar jij happy van wordt en wat voor jou werkt.

Ik ben ook lang zoekende geweest naar hoe ik mijn ideeën het beste kon realiseren.
En heel eerlijk… Soms vind ik dat nog steeds weleens moeilijk.

Dagelijks heb ik een blok in mijn agenda gepland om AAN mijn bedrijf te werken. En afhankelijk van de grootte van het project sta ik eerder op om in ieder geval 1 ding te doen die bijdraagt aan het grote geheel. Want inderdaad de dag is zo om. Alleen op die manier kan ik stap voor stap mijn doel bereiken.

JE HOEFT HET NIET ALLEEN TE DOEN

En hoe mooi dat jij niet alles alleen hoeft te doen.
Natuurlijk ben jij diegene die het idee op papier moet uitwerken en de content moet schrijven.
Maar jij bent niet diegene die alle technische zaken en de marketing hoeft uit te voeren.

Lange tijd heb ik het ook alleen gedaan. Nu werk ik met een team om mij heen. Ik merk dat ik nu veel meer stappen kan zetten met mijn bedrijf omdat ik mij echt met focus kan werken AAN mijn bedrijf.
De rest wordt door mijn team geregeld.

Klinkt jou dit als muziek in de oren?
En ben jij er klaar voor om die stapel ideeën écht tot uitvoer te gaan brengen nu?
Plan dan eens een afspraak in om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

12 september 2018 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: