Mijn ideale kantoor

Mijn ideale kantoor vinden om te werken is wel een zoektocht geweest. Toen ik besloot om te starten als zelfstandig ondernemer werkte ik vanuit huis, ik had het ideale plaatje voor ogen. Thuiswerken, oftewel het nieuwe werken was ‘in’. Zo kon je zelf je tijd indelen, werd je niet gestoord door collega’s die aan je bureau kwamen met een vraag en je bespaarde jezelf de reistijd. Die tijd kon ik volledig aan mijzelf besteden. Wow! Dat was een mooie bijkomstigheid bij het starten als zelfstandig ondernemer. Thuis was mijn kantoor!

DE WERKELIJKHEID IS ANDERS

Toch heb ik mij daar aardig in vergist. Daar waar je vanuit een loondienst situatie thuis kan werken op de momenten dat jij dat wilt, is dat als ondernemer toch anders. Voordat ik begon als zelfstandig ondernemer, had ik dit toch iets anders ingecalculeerd. Toen ik dag in, dag uit thuis ging werken, was het dan ook anders dan verwacht. Zeker op het moment dat mijn bedrijf ging groeien. Ik merkte dat het anders moest en wilde graag een eigen plek, een eigen kantoor.

Mensen die het heerlijk vinden om thuis te werken, kunnen het zich niet altijd voorstellen. De volgende factoren speelden voor mij een rol in de keuze om toch een andere oplossing te zoeken:

 • Korte bijpraatmomenten met collega’s en het socializen bij de koffie corner ontbraken
 • Wennen aan de discipline om regelmaat in de dag aan te brengen
 • Als ik even niet aan het werk was, voelde het als een soort spijbelen
 • Afspraken met klanten wilde ik niet thuis laten plaatsvinden
 • De postbode had snel in de gaten dat pakjes bij mij afgeleverd konden worden
 • Onze hond vond het ook heel gezellig wanneer ik thuis was
 • Als een gezinslid eerder thuiskwam, was ik uit mijn concentratie
 • Een andere focus
 • De glazenwasser stond voor mijn neus toen ik net een Skype afspraak had
 • Ik deed huishoudelijke klusjes tussendoor
 • En zo kan ik nog wel even doorgaan…

BETAALBAAR ALTERNATIEF VOOR THUISWERKEN

Voor mij werkte het gewoonweg niet om vanuit huis te werken. Ik had meer nodig om te zorgen dat ik mijn vak professioneel kon uitoefenen. Ik voelde dat ik een professioneel bedrijf was en de behoefte had om in contact te zijn met andere ondernemers. En als ik mijn klanten live wilde spreken, dan wilde ik dat niet in een overvol restaurant doen.

Ik ben om mij heen gaan kijken en of het zo moest zijn, opende op 5 minuten van mijn huis een kantoor met werkplekken voor ZZP’ers. Na een week proef werken, heb ik de sprong gewaagd. Hoewel je hier met 3 ondernemers in 1 ruimte werkt, kon ik toch geconcentreerd werken. Ik neem bewust pauze en kan dan sparren met andere ondernemers. Ik heb meer focus en kan mijn klanten op een professionele locatie ontvangen met de service van een receptioniste, koffie en vergaderruimtes.

Ik ben er super blij mee. Zonder een meerjarencontract aan te hoeven gaan heb ik een betaalbaar alternatief voor het thuiswerken gevonden.

Na een tijdje ontgroeide ik ook deze fase en ben ik op zoek gegaan naar een ruimte waar ik echt alleen kon werken en waar ik met teamleden af kan spreken wanneer dat nodig is. Zonder rekening te hoeven houden met anders. Nu heb ik een eigen kantoor. De markt speelt gelukkig in op de behoeften van de ondernemer.

WERK JIJ HET LIEFST THUIS OF OP LOCATIE?

Natuurlijk is de situatie voor iedereen anders. Misschien vind jij het wel heerlijk om thuis te werken en daar is helemaal niets mis mee. Toen deze mogelijkheid zich voordeed na een jaar thuiswerken, wist ik dat dit de oplossing voor mij was.

Herken je je in mijn verhaal. Kijk dan eens om je heen. Welke bedrijven zijn er in jouw omgeving gevestigd waar je kunt flexwerken of net zoals in mijn situatie een eigen betaalbare ruimte kunt huren. Natuurlijk kun je het ook afwisselen en de ene keer thuis werken en de andere keer op locatie. Doe vooral waar jij je prettig bij voelt!

“AN  ENTREPRENEUR’S LIFE IS ALWAYS A CONTINUOUS JOURNEY”

– KIRAN MAZUMBAR-SHAW

.

25 april 2018 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: