Uren registreren levert jou tijd op! Wees niet langer druk.
Uren registreren levert jou tijd op!
18 februari 2020 
2 min. leestijd

Uren registreren levert jou tijd op!

“Wat een rotklus om je tijd bij te houden!” Afgelopen week sprak ik een ondernemer die het na 1 dag bijhouden al voor gezien wilde houden. “Wat een gedoe!” Dat kreeg ik te horen. Het gesprek begon echter met dat zij nog steeds zo druk was.

Tijd bijhouden doe je inderdaad niet voor de lol. Onze vriend de belastingdienst wil natuurlijk graag weten hoeveel uren we als zelfstandig ondernemer werken. Als dat op jou niet van toepassing is dan kun je je afvragen wat het verder voor nut heeft.

Vastleggen om het vastleggen is inderdaad niet waardevol. Maar de data geeft je heel veel informatie. Als je er nog niet mee gestart bent, wil ik je echt adviseren er vandaag nog mee te starten. Op basis van deze data kun je namelijk beslissingen nemen om je bedrijf te laten groeien en veranderingen te realiseren in de dagelijkse operatie. Een handige tool waar je jouw uren mee kunt registreren is Toggl.

Net zoals je jouw financiën bijstuurt op basis van cijfers. Dat is ook harde feedback die je krijgt.

Either you run the day or the day runs you!

Wanneer je jouw urenregistratie minimaal een week hebt bijgehouden, kun je er waardevolle informatie uithalen. Ga met de volgende acties aan de slag:

  • Analyseer welke activiteiten onnodig zijn. Deze kun je direct schrappen 🙂
  • Analyseer welke activiteiten efficiënter kunnen. Waar besteed je nu veel tijd aan? Vraag jezelf af of er efficiënt gewerkt wordt.
  • Welke activiteiten hoeven niet door jou gedaan te worden? Wat kun je delegeren?
  • Wat moet echt door jou gedaan worden? Waar ben je goed in? Wat is van waarde voor je bedrijf? Waar verdien jij jouw geld mee?

Wanneer je op deze manier gaat analyseren en je onderneemt de acties die nodig zijn, hoeveel tijd zou je dan kunnen winnen in de komende weken? En bedenk eens wat dat kan betekenen voor de groei van je bedrijf.

Is het voor jou nog niet mogelijk om werkzaamheden te delegeren? Dan kun je vast wel starten met het maken van een profiel van mensen die je in de toekomst nodig hebt. Noteer direct voor hoeveel uur dit zou zijn.

Maak een gerichte keuze als je tijd gaat creëren. Het is namelijk niet de bedoeling dat je oude gewoontes oppakt en weer net zo hard in de dagelijkse operatie stapt en de extra tijd benut om weer in je bedrijf te werken.

Besteed de tijd aan de meest waardevolle acties die je bedrijf verder helpen of geniet van quality time met familie en vrienden. Tijd die je nooit hebt gehad en nu creëert.

Wil je meer weten?

Jij kunt het gevoel van altijd maar druk zijn veranderen. Start met het registreren van tijd en review wekelijks. Vind je het moeilijk om de discipline te ontwikkelen hoe je met jouw tijd kunt omgaan? Plan dan een afspraak in mijn agenda dan vertel ik je graag hoe ik je verder kan helpen!

Over de schrijver
Angelique heeft jarenlang in de corporate wereld alles meegekregen over bedrijfsmanagement. Toen zij het zelfstandig ondernemerschap omarmde merkte zij dat dit een ondergeschoven kindje is bij veel ondernemers. Veel ondernemers blijven alleen ploeteren maar om een winstgevend bedrijf te bouwen dat draait als een geoliede machine is meer nodig. Zij heeft zich gespecialiseerd in Profit First en Het Clockwork-effect, methodes waarvan Mike Michalowicz de bedenker is. Zij is de enige CLockwork Mentor in Nederland en helpt ondernemers te bouwen aan een winstgevend bedrijf dat draait als een geoliede machine.