Werk jij met een budget?

Werken met een budget is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Of ben jij iemand die heerlijk klakkeloos geld uitgeeft? Als dat laatste het geval is ben ik benieuwd of je zicht hebt op je cijfers zodat deze uitgave geen nadelige gevolgen heeft wanneer er andere kosten betaald moeten worden.

Bij het maken van plannen voor een nieuw jaar stel ik ook gelijk een budget vast. Ook dat is een onderdeel als ik werk AAN mijn bedrijf.

WAAR KUN JE AAN DENKEN BIJ HET VASTSTELLEN VAN EEN BUDGET? 

Ik denk dan na waar ik naar toe wil groeien met mijn bedrijf en welke acties daar voor ondernomen moeten worden. Op basis daarvan bepaal ik in grote lijnen welke uitgaven ik wil gaan doen. Zaken waar je aan kan denken zijn:

  • Opleidingen, cursussen en trainingen.
  • Ontwikkelingen binnen mijn bedrijf waardoor ik extra teamleden nodig heb of bepaalde tools moet aanschaffen.

In ieder geval zijn het allemaal keuzes die een belangrijke bijdrage leveren aan mijn doelen.

Zelf hecht ik veel waarde aan opleidingen. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Als ik daar nu een globale optelsom van maak, dan betekent dat wel iets voor mijn budget voor volgend jaar.

MAAK EEN GROEIPLAN VOOR JE BEDRIJF

Het kan voorkomen dat je benodigde budget voor al jouw plannen niet op je rekening staat. Ook bij mij staat het niet 1, 2, 3 op mijn rekening. Dat betekent dus dat je naast je budget ook een groeiplan moet maken voor je bedrijf. Een plan waarin duidelijk wordt wat de verkoopcijfers moeten zijn om jouw wensen te realiseren. Ook ik maak een groeiplan zodat ik mijn wensen voor o.a. opleidingen kan realiseren. Uiteraard blijf je ook rekening houden met doorlopende kosten, want daar mogen jouw investeringen geen invloed op hebben.

Ik heb dan een mooie leidraad om te volgen en weet ik wanneer ik bepaalde uitgaven bewust kan doen.

Wil jij ook graag aan de slag met een groeiplan? Neem dan contact op via support@hetvirtueleregelhuis.nl

4 december 2018 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: