Automatiseren is winst! Winst in tijd en winst in geld!
Automatiseren is winst!
03 oktober 2018 
2 min. leestijd

Automatiseren is winst!

Wat heeft automatiseren met winst te maken? Vaak voer je taken uit omdat je gewend bent om ze op die manier uit te voeren. Maar heb jij weleens gekeken waar je kunt automatiseren binnen je bedrijf? Het kost misschien even tijd om dit in kaart te brengen, maar het levert je zeker winst op!

AUTOMATISEREN LEVERT TIJD OP

Om het even op een praktische manier uit te leggen, geef ik je een voorbeeld. Onlangs vloog ik naar Amerika en voor het eerst viel het mij op dat er geen headphones en dekentjes werden uitgedeeld. De man die naast mij zat wilde graag oortjes om films te kijken. Toen hij ernaar vroeg, werd hij gewezen op het feit dat hij deze in de webshop kon bestellen.

Hij hoefde alleen maar naar de shopmodule op het tv scherm te gaan om de bestelling te doen. Zo gezegd, zo gedaan. Bestellen, creditcard door het apparaat en klaar is Kees. Binnen 5 minuten werden de oortjes gebracht en kon de man film kijken.

Waar voorheen stewardessen alles uit gingen delen, is het systeem nu geautomatiseerd. Op die manier hebben zij meer tijd om hun aandacht te vestigen op andere zaken en is er geen gedoe met cash geld, wisselgeld, etc.

WAAR KAN JE AUTOMATISEREN?

Als je nu zelf kijkt naar het bestel- en betaalproces binnen jouw bedrijf, waar kun jij dan automatiseren?

Beantwoord de volgende vragen, dan merk je al snel waar jij tijdswinst kunt behalen door te automatiseren.

Verstuur ik facturen handmatig?
Kan een klant automatisch betalen?
Bied ik maatwerk aan?
Kan ik standaardiseren in mijn aanbod?
Wordt de betaling automatisch in mijn boekhouding verwerkt?

DE IDEALE SITUATIE

De ideale situatie is natuurlijk dat de klant online bestelt, betaalt en zijn factuur en het product/dienst ontvangt. Voor jou is het belangrijk dat jij aan de achterkant van dit proces ook geen handmatige acties meer hoeft uit te voeren.

Alleen al door te automatiseren op dit gebied, bespaar jij jezelf een hoop tijd en wordt jouw bedrijf winstgevender.

START NU MET AUTOMATISEREN!

Wacht niet langer en start vandaag nog met automatiseren binnen jouw bedrijf.
Het kan soms lastig zijn om hier zelf heel goed en objectief naar te kijken. Want jij zit er midden in. En je wilt het natuurlijk ook in één keer goed doen, zonder er al te veel tijd aan kwijt te zijn.

Om die reden bied ik de Scan je bedrijf dag aan. Tijdens deze dag gaan we samen aan de slag om te kijken waar jij jouw bedrijf verder kan automatiseren en optimaliseren zodat jouw bedrijf winstgevender wordt. Nieuwsgierig geworden? Plan gerust een afspraak in.

Over de schrijver
Angelique heeft jarenlang in de corporate wereld alles meegekregen over bedrijfsmanagement. Toen zij het zelfstandig ondernemerschap omarmde merkte zij dat dit een ondergeschoven kindje is bij veel ondernemers. Veel ondernemers blijven alleen ploeteren maar om een winstgevend bedrijf te bouwen dat draait als een geoliede machine is meer nodig. Zij heeft zich gespecialiseerd in Profit First en Het Clockwork-effect, methodes waarvan Mike Michalowicz de bedenker is. Zij is de enige CLockwork Mentor in Nederland en helpt ondernemers te bouwen aan een winstgevend bedrijf dat draait als een geoliede machine.