Discipline de brug naar resultaat!

Discipline om prestaties te behalen komt niet alleen voor bij topsport. Want ondernemen is ook een vorm van topsport. Het gaat allemaal niet vanzelf. Daar waar mijn familie heel gedreven is in de sport ben ik dat in het ondernemen. “Jij hebt altijd zo’n drive”, zei laatst iemand tegen mij. “Daar heb ik echt respect voor”. Altijd leuk om een compliment te ontvangen. Maar mijn gedrevenheid om mijn doelen te bereiken is niet altijd gemakkelijk, het betekent voor mij bewust keuzes maken in waar ik wel en niet mijn tijd aan besteed.

Keuzes die mijn omgeving misschien niet altijd even leuk vindt. Want ik ga niet mee naar alle feestjes en verjaardagen. Ook het huishouden laat wel eens te wensen over, maar gelukkig heb ik een hulp (die is goud waard 🙂 Zelfs tv kijken is niet één van mijn favoriete bezigheden. Ik ben altijd bezig met ontwikkeling, niet omdat het moet maar omdat ik dat gewoon leuk vind.

Laatst sprak ik een nieuwe klant, zij wilde graag ‘een Angelique’. Want haar doelen stonden al veel te lang op haar actielijst en werden niet gerealiseerd. Ze heeft hulp nodig, iemand die haar helpt met planning en structuur maar vooral om haar accountable te houden. Daar komt discipline om de hoek kijken.

Dromen worden werkelijkheid door doelen te stellen

We hebben allemaal doelen en dromen. Om deze ook daadwerkelijk te behalen is een planning onontbeerlijk. Ik heb zelf ook altijd veel ideeën in mijn hoofd, maar de daadwerkelijke uitvoer blijft dan toch uit. Wil ik teveel tegelijk en gebeurt er niets. Mijn discipline is dan ver te zoeken. Dat kun je veranderen door 4 specifieke doelen per jaar te stellen en deze op te delen in kleinere projecten. Zo stel ik maandelijks subdoelen die bijdragen aan het grotere geheel en kom ik stap voor stap dichterbij mijn droom.

Doen

Niks wordt realiteit als je niet in de actiestand komt. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet voor iedereen. Excuses zijn gemakkelijk te vinden. Ik weet precies hoe dat is. Mijn privé doelen stonden altijd onderaan mijn lijst en excuses om het niet te doen had ik volop. Ik plande er geen tijd voor in omdat ik het zogenaamd te druk had. Dit jaar is daar verandering in gekomen. Gericht aan mezelf werken met een actieplan zorgt ervoor dat de eerste resultaten er al zijn. En kom ik stap voor stap bij mijn doel.  Wekelijks reflecteer ik op wat goed gaat en of ik fouten herken die niet bijdragen aan dit doel. Daar kan ik de komende week dan weer bewust mee aan de slag gaan.  Reflecteren heeft ook met discipline te maken. De discipline heb ik zowel zakelijk als privé nodig. Privé heb ik als doel om gezond te eten en te leven. En ik ben goed op weg!  De eerste kilo’s zijn er af en ook het hardlopen heb ik afgelopen weekend weer opgepakt. Stap voor stap voeg ik een onderdeel toe om te zorgen dat ik het ook volhoud. Mijn grote droom is de marathon van New York, maar laat ik eerst eens voor de 5 en 10 kilometer gaan. Dat bedoel ik, kleine stapjes… Voor deze ultieme droom zal ook ik begeleiding nodig hebben :-).

Discipline

Zonder discipline en doorzettingsvermogen kom je  er niet. Dat is mijn gedrevenheid. Ergens voor gaan. En maak af waar je aan begint. De laatste loodjes wegen soms zwaar maar als je het doel hebt bereikt is daar de beloning. De mijlpaal! Momenten om te vieren!

Laatste nieuws

Dit item delen: