Groeien gaat niet vanzelf

Wat je aandacht geeft groeit. Want dat gaat niet vanzelf. Je ziet ze vast wel eens voorbij komen op social media. De berichten dat je als ondernemer tonnen per jaar verdient wanneer je hoge prijzen vraagt. Vanuit je hangmat, het zwembad of een andere tropische bestemming. Maar zo gemakkelijk werkt het helaas niet… Anders zou iedereen direct ondernemer worden toch? Daar moet je wel wat voor doen.

INVESTEREN IN JEZELF EN ANDEREN

Groeien willen we allemaal als ondernemer. Die aanname doe ik tenminste als jij een serieuze ondernemer bent. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn zoals het soms lijkt op social media. Het is ook heel erg hard werken om de doelen die jij wilt te behalen. Investeren in jezelf, kennis up to date houden en vergroten door middel van trainingen en cursussen. En wanneer je een stap verder wil gaan en echt serieus wilt groeien, dan kan je ook niet alles alleen blijven doen en investeer je in een team. Een bedrijf runnen is een vak apart en dat betekent keuzes maken in wat je wel en niet zelf doet. In het begin is dat heel erg lastig. Want je wil ook letten op de kosten en daardoor werk je zelf vaak meer uren in de week dan je zou willen. Vaak meer dan je ooit in loondienst hebt gewerkt.

KOM MAAR SNEL UIT DIE HANGMAT

Wanneer je hebt besloten dat je met een team gaat werken, dan betekent dat nog steeds niet dat je in die hangmat kan gaan liggen en het geld binnenstroomt. Jij houdt je bezig met de visie van je bedrijf, waar je naar toe wilt, wat je doel is. Juist door je gericht te focussen op je plan en stap voor stap de acties uit te (laten) voeren kom je verder. Daarnaast  ben jij ook diegene die zich bezig houdt met de content en bezig is met nieuwe ideeën en ontwikkelingen die jij wenst, en zo kan jouw bedrijf nog verder groeien.

ONTWIKKELEN VAN DIENSTEN 

Naast de vaste werkzaamheden voor klanten die je zelf uitvoert of uitbesteed is het belangrijk om regelmatig te kijken of de diensten die je aanbiedt nog aansluiten bij je plannen. Maak het zeker niet te ingewikkeld en te divers, maar als je in de ontwikkelfase zit is er echt geen tijd om op je lauweren te rusten. Zelf merk ik het ook. Op dat soort momenten ga ik door een achtbaan. Naast de werkzaamheden voor mijn klanten en het aansturen van mijn team, ben ik dan bijvoorbeeld druk bezig met de ontwikkeling van een online training of het opzetten van een programma. Want ook als jij niet kunt investeren in een Online Business Manager maar wel jouw bedrijf wilt laten draaien als een geoliede machine zijn er mogelijkheden.

WAT IS JOUW GROEIPLAN ? 

Weet jij al precies welke koers jij gaat varen of vind je dat nog lastig? Plan een afspraak in, dan vertel ik je graag hoe ik je kan helpen. Klaar met de werkzaamheden voor vandaag? Neem dan een rustmomentje in je hangmat :-).

6 november 2018 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: