Je ziet ze vast wel eens voorbij komen op social media. De berichten dat je als ondernemer tonnen per jaar verdient wanneer je hoge prijzen vraagt. Vanuit je hangmat, het zwembad of een andere tropische bestemming. Maar zo gemakkelijk werkt het helaas niet… Anders zou iedereen direct ondernemer worden toch? Daar moet je wel wat voor doen.

Investeren in jezelf en anderen

Groeien willen we allemaal als ondernemer. Die aanname doe ik tenminste als jij een serieuze ondernemer bent. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn zoals het soms lijkt op social media. Het is ook heel erg hard werken om de doelen die jij wilt te behalen. Investeren in jezelf, kennis up to date houden en vergroten door middel van trainingen en cursussen. En wanneer je een stap verder wil gaan en echt serieus wilt groeien, dan kan je ook niet alles alleen blijven doen en investeer je in een team. Een bedrijf runnen is een vak apart en dat betekent keuzes maken in wat je wel en niet zelf doet. In het begin is dat heel erg lastig. Want je wil ook letten op de kosten en daardoor werk je zelf veel meer uren per week. Vaak meer dan je ooit in loondienst hebt gewerkt.

Shares

Kom maar snel uit die hangmat

Wanneer je hebt besloten dat je met een team gaat werken, dan betekent dat nog steeds niet dat je in die hangmat kan gaan liggen en het geld binnenstroomt. Jij houdt je bezig met de visie van je bedrijf, waar je naar toe wilt, wat je doel is. Juist door je gericht te focussen op je plan en stap voor stap de acties uit te (laten) voeren kom je verder. Daarnaast  ben jij ook diegene die zich bezig houdt met de content en bezig is met nieuwe ideeën en ontwikkelingen die jij wenst, en zo kan jouw bedrijf nog verder groeien.

Ontwikkelen van diensten 

Naast de vaste werkzaamheden voor klanten die je zelf uitvoert of uitbesteed is het belangrijk om regelmatig te kijken of de diensten die je aanbiedt nog aansluiten bij je plannen. Maak het zeker niet te ingewikkeld en te divers, maar als je in de ontwikkelfase zit is er echt geen tijd om op je lauweren te rusten. Zelf merk ik het ook. Ik ga door een soort achtbaan op dit moment. Naast de werkzaamheden voor mijn klanten en het aansturen van mijn team, ben ik druk bezig met de ontwikkeling van een online training. Ik weet namelijk dat niet iedereen kan of wil investeren in de samenwerking met een Online Business Manager en een team. Dus ben ik bezig met een tussenstap, zodat je wel alvast een Virtueel Kantoor kunt opstarten, maar nog wel zelf de dagelijkse operatie managet.

Wat is jouw groeiplan voor 2019? 

Voordat je het weet start 2019 weer. Een mooi moment om jouw doelen bij te stellen, te kijken naar hoe jij het komende jaar wilt groeien en wat daarvoor nodig is. Weet jij al precies welke koers jij gaat varen of vind je dat nog lastig? Start met een groeiplan. Wat dat is en hoe ik jou daarbij kan helpen? Dat vertel ik je graag in een vrijblijvend gesprek. Plan een afspraak in, want voordat je het weet is het 2019! Klaar met de werkzaamheden voor vandaag? Neem dan een rustmomentje in je hangmat :-).

Ik wil graag weten hoe ik een Virtueel Kantoor inricht, houd mij op de hoogte!

Je ontvangt ook maandelijks mijn inspiratiemail, je kunt je hier op elk gewenst moment voor afmelden.

Angelique van der Meyden
Shares

Angelique van der Meyden

Online Business Manager | Gecertificeerd Profit First Coach

Angelique van der Meyden is Online Business Manager en Profit First Coach. Zij helpt ambitieuze ondernemers te groeien naar het volgende level. De belangrijkste pijlers hierbij zijn  bouwen aan een financieel gezond bedrijf en zorgen dat je bedrijf een goed geoliede machine wordt.

Pin It on Pinterest

Shares