Je bent nu al een tijdje aan het ondernemen en je loopt tegen één ding aan: alles alleen doen kost ontzettend veel tijd en energie. Tijd en energie die jij natuurlijk liever besteed om te werken AAN je bedrijf. Om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, maar ook om volledige aandacht voor jouw klanten te hebben. Dit schiet er nu bij in, waardoor je bedrijfsgroei stagneert. Het is tijd om door te groeien naar het volgende level, maar zoals het nu gaat lukt dat niet.

Shares

Werken met een virtueel team 

Na lang wikken en wegen heb je de knoop doorgehakt. Je wilt gaan werken met een team.

Hoe dat er precies uit komt te zien? Dat weet je nog niet.

Wat je wel weet is dat je geen mensen vast in dienst wilt nemen. Daar zitten allerlei regels aan vast en je moet dan ook zorgen voor een kantoorruimte waar jouw team kan werken.

De oplossing is niet lastig. Je kunt gaan werken met een virtueel team. Een team om je heen bouwen is een vak apart.Daar schreef ik eerder een blog over, die je hier kunt lezen. Je hebt dan geen zorgen over kantoorruimte, want iedereen werkt locatie onafhankelijk. Maar de vraag blijft door je hoofd spoken: kan ik deze investering voor een team wel betalen?

Maak een potje

Als je met Profit First werkt dan komt de term ‘potje’ je niet onbekend voor. Je werkt dan namelijk met verschillende rekeningen (potjes) die allemaal een doel dienen.

Wanneer jij wilt weten of jij een team kan inhuren, start dan eerst met een extra rekening. Maak gedurende een aantal maanden geld over naar deze rekening, je krijgt dan inzicht of het financieel mogelijk is om met extra teamleden te gaan werken. En bijkomend voordeel. Op het moment dat je met teamleden gaat werken heb je al een budget opgebouwd.

De investering is natuurlijk afhankelijk van het aantal teamleden die je wilt inhuren. Is dat één teamlid of misschien wel meerdere? Wil je echt helemaal uit de operatie stappen, dan heb je wellicht ook een Online Business Manager nodig. Maak een inschatting van de kosten. Ga liever iets hoger zitten dan te laag.

Wanneer kan ik een team betalen? 

Nadat jij gedurende een aantal maanden, trouw een vast bedrag hebt overgemaakt naar de desbetreffende rekening, stel jezelf dan eens de volgende vragen:

  • Was het een probleem om geld over te maken naar deze rekening?
  • Zonder dat het gevolgen had voor mijn winst.
  • Zodat ik wel mijn vaste salaris heb uitbetaald.
  • Er voldoende budget was voor de overige kosten en belastingen.

Wanneer het antwoord op bovenstaande vragen een volmondig ‘ja’ is, start met een team!

Is het lastig? Maak dan een winstplan waarin je deze investering meeneemt. Dan weet je waar je je op kunt gaan focussen en kun je misschien wel eerder met een team starten dan je denkt.

Wat als ik nog niet met Profit First werk? 

Ik raad sowieso elke ondernemer aan om met Profit First te gaan werken, mocht je dat nog niet doen. Op deze manier krijg je een heel mooi inzicht in jouw financiën en betaal je niet alleen salaris aan jezelf uit, maar ook winst en zet je genoeg geld aan de kant voor de belasting en overige kosten! Werken met Profit First helpt echt met het realiseren van jouw dromen. 

En één van die dromen kan het werken met een team zijn. Of bijvoorbeeld twee maanden per jaar op vakantie. Profit First kan je erbij helpen om dit te realiseren.

Wil jij meer weten over Profit First of samen gedurende een dag aan je winstplan werken? Neem dan eens contact met mij op.

Ik wil graag weten hoe ik een Virtueel Kantoor inricht, houd mij op de hoogte!

Je ontvangt ook maandelijks mijn inspiratiemail, je kunt je hier op elk gewenst moment voor afmelden.

Angelique van der Meyden
Shares

Angelique van der Meyden

Online Business Manager | Gecertificeerd Profit First Coach

Angelique van der Meyden is Online Business Manager en Profit First Coach. Zij helpt ambitieuze ondernemers te groeien naar het volgende level. De belangrijkste pijlers hierbij zijn  bouwen aan een financieel gezond bedrijf en zorgen dat je bedrijf een goed geoliede machine wordt.

IK WIL GRAAG MEER LEZEN OVER PROFIT FIRST EN ONTVANG GRAAG HET E-BOOK

Shares

Je ontvangt de eerste 2 hoofdstukken van het boek Profit First
geschreven door Femke Hogema.
Je ontvangt ook maandelijks mijn inspiratiemail, je kunt je hier op elk gewenst moment voor afmelden.

Pin It on Pinterest

Shares