Kan ik een team betalen?

Een team is een investering. Als je al een tijdje onderneemt loop je tegen één ding aan: alles alleen doen kost ontzettend veel tijd en energie. Tijd en energie die jij natuurlijk liever besteed om te werken AAN je bedrijf. Om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, maar ook om volledige aandacht voor jouw klanten te hebben. Dit schiet er nu bij in, waardoor je bedrijfsgroei stagneert. Het is tijd om door te groeien naar het volgende level, maar zoals het nu gaat lukt dat niet.

Werken met een virtueel team

Na lang wikken en wegen heb je de knoop doorgehakt. Je wilt gaan werken met een team. Hoe dat er precies uit komt te zien? Dat weet je nog niet. Wat je wel weet is dat je geen mensen vast in dienst wilt nemen. Daar zitten allerlei regels aan vast en je moet dan ook zorgen voor een kantoorruimte waar jouw team kan werken.

De oplossing is niet lastig. Je kunt gaan werken met een virtueel team. Ik schreef er al eerder over,  Een team om je heen bouwen is een vak apart. Je hebt dan geen zorgen over kantoorruimte, want iedereen werkt locatie onafhankelijk. Maar de vraag blijft door je hoofd spoken: kan ik deze investering wel doen?

Maak een potje

Als je met Profit First werkt dan komt de term ‘potje’ je niet onbekend voor. Je werkt dan namelijk met verschillende rekeningen (potjes) die allemaal een doel dienen.

Wanneer jij wilt weten of jij een team kunt inhuren, start dan eerst met een extra rekening. Maak gedurende een aantal maanden geld over naar deze rekening. Je krijgt dan inzicht of het financieel mogelijk is om met extra teamleden te gaan werken. En een bijkomend voordeel, op het moment dat je met teamleden gaat werken heb je al een buffer opgebouwd.

De investering is natuurlijk afhankelijk van het aantal teamleden die je wilt inhuren. Is dat één teamlid of misschien wel meerdere? Wil je echt helemaal uit de operatie stappen, dan heb je wellicht ook een Online Business Manager nodig. Maak een inschatting van de kosten. Ga liever iets hoger zitten dan te laag.

Wanneer kan ik een team betalen? 

Nadat jij gedurende een aantal maanden trouw een vast bedrag hebt overgemaakt naar de desbetreffende rekening, stel jezelf dan eens de volgende vragen:

  • Was het een probleem om geld over te maken naar deze rekening?
  • Had het gevolgen voor mijn winst?
  • Heb ik mijn salaris uit kunnen betalen?
  • Was er voldoende voor de kosten en de belastingen?

Wanneer het antwoord op bovenstaande vragen een volmondig ‘ja’ is, start met een team!

Is het lastig? Maak dan een plan waarin je deze investering meeneemt. Dan weet je waar je je op kunt gaan focussen en kun je misschien wel eerder met een team starten dan je denkt.

Wat als ik nog niet met Profit First werk?

Ik raad sowieso elke ondernemer aan om met Profit First te gaan werken, mocht je dat nog niet doen. Op deze manier krijg je een heel mooi inzicht in jouw financiën en betaal je niet alleen salaris aan jezelf uit, maar ook winst en zet je genoeg geld aan de kant voor de belasting en overige kosten! Werken met Profit First helpt echt met het realiseren van jouw dromen. 

En één van die dromen kan het werken met een team zijn. Of bijvoorbeeld twee maanden per jaar op vakantie. Profit First kan je helpen om dit te realiseren.

Wil jij meer weten over Profit First of samen gedurende een dag aan je winstplan werken? Neem dan eens contact met mij op.

31 oktober 2018 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: