Ik ga voor resultaat met een team! Samen ga je sneller!
Ik ga voor resultaat met een team!
16 mei 2018 
2 min. leestijd

Ik ga voor resultaat met een team!

Teams gaan voor resultaat! Iedere keer als ik toeschouwer ben bij een van de handbalwedstrijden van mijn dochter merk ik het weer. Zij is een echte teamplayer. Het gaat dan niet alleen om de gezelligheid. Nee, zij is zeer prestatiegericht en met het team werken zij keihard om voor de winst te gaan. Zij trainen een aantal keer per week, stimuleren elkaar en stemmen de tactiek af om de wedstrijd te winnen. Een hecht team die voor elkaar door het vuur gaat. Het is prachtig om te zien. Successen met elkaar vieren, maar ook elkaar steunen in mindere tijden. In een team voel je je niet alleen en ga je samen voor het optimale resultaat.

TEAMMENTALITEIT

Jeugdsentiment komt naar boven. Als tiener heb ik jaren softball gespeeld. Ik heb niet op hoog niveau gespeeld zoals mijn dochters, maar de teammentaliteit zat er wel in. Helaas heb ik de teamsport vaarwel gezegd toen ik ging werken. De trainingen waren destijds niet met mijn werktijden te combineren. En nu de jaren verstrijken, merk ik dat ik dat ergens toch wel jammer vind.

Ineens zie ik ook de overeenkomsten met mijn eigen bedrijf. Afgelopen maand heb ik de beslissing gemaakt om met een eigen team te werken. Een team wat zowel mij als mijn klanten ondersteunt.
Ik raad mijn klanten altijd aan om samen te werken met een team, maar ik merk dat ik ook niet meer zonder een samenwerking kan om mijn resultaten die ik stel te behalen. Daardoor kan ik met mijn eigen bedrijf groeien, maar kan ik mijn klanten ook veel meer bieden.

WAAROM WIL IK EEN EIGEN TEAM?

Ik ben een voorstander van kwaliteit en deze kan ik het beste leveren wanneer ik met een vaste kern kan werken. Een team wat op elkaar ingespeeld is, een team wat kwaliteit uitstraalt en levert. Ondernemers die zelfstandig werken, maar toch de waarde van samenwerken inzien. Het beste in je naar boven halen. Dat doe je met de juiste mensen om je heen.

5 redenen waarom ik kies voor het inzetten van een eigen team bij mijn klanten:

  1. Ik kies mijn teamleden zorgvuldig, want ik ga voor kwaliteit. Ik wil geen teamleden die van alle markten thuis zijn, maar zoek ondernemers die een bepaalde expertise hebben.
  2. Een vast team betekent dat teamleden op elkaar ingespeeld raken en van elkaar kunnen leren. Ondanks dat iedereen zelfstandig ondernemer is en op afstand werkt, werk je samen aan het resultaat. Je voelt je één en dat motiveert!
  3. Met elkaar successen vieren is vele malen leuker dan alleen.
  4. Continuïteit is belangrijk binnen een onderneming. Met een team kan ik dit waarborgen.
  5. Ik ben betrokken bij mijn team zodat ik weet wat hun uitdagingen en groeimogelijkheden zijn. Dat geeft mij de mogelijkheid om iedereen optimaal in te zetten.

HOE ZIT HET BINNEN JOUW BEDRIJF?

Ben jij een ondernemer die nog steeds worstelt om alle taken binnen de onderneming gedaan te krijgen. Mijn motto is dat je het niet alleen kunt. Vele handen maken licht werk en nog veel belangrijker: jouw onderneming groeit doordat je veel meer gedaan krijgt.

Het visitekaartje van jouw onderneming, werk samen met Hét Virtuele Regelhuis!

Heb je interesse in wat de mogelijkheden voor jouw onderneming zijn? Ik vertel je er graag meer over.

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Over de schrijver
Angelique heeft jarenlang in de corporate wereld alles meegekregen over bedrijfsmanagement. Toen zij het zelfstandig ondernemerschap omarmde merkte zij dat dit een ondergeschoven kindje is bij veel ondernemers. Veel ondernemers blijven alleen ploeteren maar om een winstgevend bedrijf te bouwen dat draait als een geoliede machine is meer nodig. Zij heeft zich gespecialiseerd in Profit First en Het Clockwork-effect, methodes waarvan Mike Michalowicz de bedenker is. Zij is de enige CLockwork Mentor in Nederland en helpt ondernemers te bouwen aan een winstgevend bedrijf dat draait als een geoliede machine.