Kun jij de verleiding weerstaan? Uit het zicht zorgt dat je niet toegeeft!
Kun jij de verleiding weerstaan?
22 augustus 2018 
2 min. leestijd

Kun jij de verleiding weerstaan?

Verleiding, het overkomt ons allemaal wel eens. Ook ik ga wel eens de fout in. Mijn man had wat te vieren op zijn werk en kwam met een grote mand lekkers thuis: bier, chocolade, drop en nootjes.
Nu moet je weten dat ik al enige tijd bezig ben om wat kilo’s te verliezen, wat mij weliswaar niet heel gemakkelijk afgaat. Ik koop tegenwoordig geen lekkers meer om inderdaad niet in de verleiding te komen om de verkeerde dingen te eten.

En dan…gebeurt dit. Misschien raad je het al. Ik was alleen thuis en wilde één chocolaatje eten en at vervolgens de hele doos leeg. Was ik blij? Nee, ik voelde me super vervelend en was natuurlijk direct misselijk. Bah, waarom heb ik dit nu gedaan? En dan nog chocolade die ik niet eens lekker vind.

STEL JE NIET BLOOT AAN VERLEIDING

Wat heeft deze gebeurtenis nou met financiën te maken hoor ik je denken. In mijn vorige blogs heb je kennis kunnen maken met de eerste principes van Profit First:

Principe 1 van Profit First
Principe 2 van Profit First

Vandaag komt daar het derde principe bij. En dat betekent dat je je niet bloot moet stellen aan verleiding.

In plaats van ongezonde dingen kopen om te eten, zorg je dat je gezonde snacks in huis hebt. Bij Profit First wil je dat de winst en het geld voor de belastingen veilig gesteld wordt. Je wilt de onrust en het vervelende gevoel, zoals ik had na het opeten van de chocolade, niet hebben als de blauwe envelop bij je op de deurmat valt. Hoe zou het voor je zijn als je deze envelop met alle plezier openmaakt?

TIJD VOOR ACTIE

De acties die je hiervoor neemt zijn als volgt:

Je opent 2 spaarrekeningen bij een andere bank.
Het voordeel? Je koppelt deze dan niet aan je bestaande internetbankieren en moet altijd apart inloggen om te checken wat erop staat. Het is uit het zicht en je komt niet in de verleiding om hiervan geld op te nemen.

Eén spaarrekening is bestemd voor de inkomstenbelasting.

Eén spaarrekening is voor de winst die je reserveert voor de investeringen.

Op deze manier voorkom je dat deze bedragen uitgegeven worden aan de operationele kosten binnen je bedrijf. Je hoeft geen spanning te voelen als de blauwe envelop op de deurmat valt. Want als je wel de fout in gaat en geld van deze rekening hebt gehaald, dan ‘steel’ je eigenlijk van de overheid.

Hoe fijn is het als je de rust hebt dat je geen angst hoeft te hebben voor de blauwe envelop maar weet dat je voldoende geld hebt gereserveerd voor de inkomstenbelasting. Ik weet zeker dat je de envelop met een grote lach op je gezicht openmaakt ?

RUST EN INZICHT

Werken volgens Profit First geeft je rust, inzicht en grip op cijfers. Ook als je niet boekhoudkundig aangelegd bent. Wil je meer weten over Profit First neem contact met me op.

Over de schrijver
Angelique heeft jarenlang in de corporate wereld alles meegekregen over bedrijfsmanagement. Toen zij het zelfstandig ondernemerschap omarmde merkte zij dat dit een ondergeschoven kindje is bij veel ondernemers. Veel ondernemers blijven alleen ploeteren maar om een winstgevend bedrijf te bouwen dat draait als een geoliede machine is meer nodig. Zij heeft zich gespecialiseerd in Profit First en Het Clockwork-effect, methodes waarvan Mike Michalowicz de bedenker is. Zij is de enige CLockwork Mentor in Nederland en helpt ondernemers te bouwen aan een winstgevend bedrijf dat draait als een geoliede machine.