Hoe gezond zijn jouw rekeningen?

Wat heeft gezond zijn met jouw rekeningen te maken. In mijn vorige blog vertelde ik je over principe 1 van Profit First. Als je dit principe hebt opgevolgd, dan heb je inmiddels 5 rekeningen geopend. De 5 potjes voor de doelen waarvoor het geld is bestemd. Deze week neem ik je mee naar principe 2. Hierbij zorg je ervoor dat de ontvangsten en de facturen die de klanten aan jou betalen, volgens een vaste volgorde worden verdeeld zodat de gezondheid geborgd wordt.

ZORG VOOR DE JUISTE VITAMINES EN VOEDINGSSTOFFEN

Kijk weer even terug naar de vergelijking met de voedingsindustrie. Om gezond te worden en te blijven, is het belangrijk dat je de juiste voedingsmiddelen tot je neemt. Je voedt je lichaam met de juiste voedingsstoffen. Als je eerst de groentes eet, dan krijg je de juiste vitamines en voedingsstoffen binnen en stil je de ergste honger. Zo eet je minder van de andere ‘minder’ gezonde dingen op je bord.

Wat betekent dat in de praktijk als je volgens de Profit First methode werkt?

WERKEN AAN EEN GEZOND FUNDAMENT

Het bedrag wat op je ontvangstenrekening staat verdeel je volgens de voor jou vastgestelde percentages in een vaste volgorde:

  1. je maakt eerst geld over naar de winstrekening
  2. vervolgens naar de salarisrekening
  3. de belastingen
  4. en als laatste naar de kostenrekening

Betaal je de rekeningen die je zelf moet betalen van de kostenrekening. Je ziet in één oogopslag of je de rekeningen kunt voldoen. Je maakt bewustere keuzes welke uitgaven je wel en niet kunt doen. Wat is op dat moment belangrijk voor jou? Draagt het bij aan je doel?

En door dagelijks op je rekening te kijken weet je exact hoe je ervoor staat.

Je zult ervaren dat je op deze manier stap voor stap werkt aan een gezonder fundament.

Wil je zelf graag volgens de Profit First methode werken, maar vind je de drempel te hoog om te starten? Plan dan een vrijblijvend gesprek in en ik vertel je graag meer.

15 augustus 2018 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: