Profit First plan je, net als je vakantie!

Profit First is net als het plannen van je vakantie. Op reis gaan betekent voorbereiding. Niet alleen bij een verre reis, maar zelfs als je op de bonnefooi op vakantie gaat, plan je een route. Welke bestemming, wat ga je doen, wie gaat er mee en wat is het budget.

JE KOMT OBSTAKELS TEGEN

Reizen, ik houd er van. Maar onderweg kom je ook obstakels tegen zoals:
  • File onderweg naar je bestemming
  • Je vlucht heeft vertraging
  • Je hebt iets verkeerd gegeten waardoor je een paar dagen ziek bent
  • Je hebt een zonnesteek
  • Begrijpt de taal niet helemaal
  • Enz.

Je onderneemt de nodige acties om bij te sturen of schakelt mensen in die je kunnen helpen.

ONDERNEMEN IS EEN GROTE REIS

Ik noem het ondernemen altijd één grote reis. De zomer is vaak ook een rustpunt tijdens je reis om terug te blikken naar de resultaten van het eerste half jaar en vooruit te kijken waar je na de zomer actie op gaat ondernemen. Je plant de activiteiten en checkt de financiële situatie. Of denk jij dan niet na over de winstgevendheid van jouw bedrijf? Blijft dat onderdeel van je bedrijf onderbelicht? Denk je daar liever niet over na? Neem je genoegen met hetgeen er binnenkomt zonder te weten of dat voldoende is om al je doelen te bereiken?

PLAN JE FINANCIËLE REIS MET PROFIT FIRST

De financiële reis van je bedrijf kun je ook plannen. Dat kan met Profit First! En denk niet dat je er met het lezen van het boek en het vaststellen van de percentages direct bent. Nee, gedurende deze reis kom je situaties tegen waarop je moet anticiperen, bij moet sturen, keuzes gaat maken. Net als met vakantie. Want welke route neem je als je Tomtom een file aangeeft?

Met Profit First plan je de reis om te bouwen aan de financiële gezondheid van je bedrijf.

Ga aan de slag met de voorbereiding

Lees het boek Profit First en krijg meer gevoel bij de methode Profit First. Lees het nog een keer en ga dan aan de slag met de implementatie. Rekeningen openen en de percentages vaststellen.

Ga op reis

Want alleen met rekeningen en percentages ben je er niet. Als je in het vliegtuig zit en deze start niet kom je ook niet op je bestemming aan. Profit First wordt stap voor stap een lifestyle. Je gaat wennen aan een ritme, je gaat zicht krijgen op je cashflow, je ziet aan welke knoppen je moet draaien om je bedrijf efficiënter te laten werken. En vanaf de eerste dag werk je aan winst!

Maak een plan

De route die je gaat volgen om je bestemming te bereiken. Soms betekent dat je van koers moet veranderen omdat er onderweg van alles kan gebeuren. Je hebt een maand minder omzet, wat betekent dat voor je kosten? Dat komt bijvoorbeeld wel eens voor in de zomer. Eerder schreef ik al over hoe jij van de zomer kunt genieten door Profit First.

WAT IS JOUW ULTIEME BESTEMMING?

Wat moet je doen om al je doelen te bereiken? Hoe fijn is het als je je doel bereikt en dan aan de volgende stap kunt werken. Met Profit First plan je vanaf de eerste dag. Gedurende de reis kom je situaties tegen waar je niet altijd direct een antwoord op weet. Dan is het pas op de plaats nemen en kijken waar je bij gaat sturen om weer op de juiste route te komen.

Omdraaien en naar huis rijden doe je ook niet als je op vakantie gaat toch? Dan kijk je ook naar een alternatief om op de plaats van bestemming te komen.

Maar misschien ben jij meer iemand van op reis gaan met een gids. Dan kun je aan de slag met jouw persoonlijke Profit First mentor, ik begeleid je en ben je gids gedurende deze reis. Samen gaan we op pad, zodat je obstakels onderweg niet in je eentje hoeft te overwinnen.

Ga op reis, zet vandaag de eerste stap!

27 juni 2018 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: