Werk jij aan je IK-BV?

De IK-BV, werken aan jezelf. Als ondernemer gaat mij dat niet altijd even gemakkelijk af. Bij een van de events van Michael Pilarczyck stond alles in het teken van gezondheid. Vol met inspiratie ging ik aan het einde van de dag weer naar huis. Maar de opmerking van Michael dat je IK-BV bovenaan je prioriteitenlijst moet staan had meer impact op mij dan ik had verwacht.

ALS ONDERNEMER GA JE MAAR DOOR

Misschien herken jij je hier ook wel in. Als ondernemer ga je maar door. Vaak met verschillende redenen, of moet ik zeggen excuses? De volgende excuses gebruik jij vast ook.

  • Meer uren werken levert meer omzet op.
  • Ik heb geen team dus ik moet het wel zelf doen.
  • Ik werk adhoc, geen tijd om structuur aan te brengen.
  • dat hoort nou eenmaal bij ondernemen.
  • Mijn klanten komen steeds met nieuwe vragen, waar ik direct op inspeel.

En al dit soort redenen zorgt ervoor dat je de tijd voor jezelf weer uit de agenda skipt. Of misschien plan je wel helemaal geen tijd voor jezelf in. Mij wordt ook vaak gevraagd of ik mijn werk wel leuk vindt. Mijn omgeving vindt dat ik te druk ben. Ja, ik vind het ontzettend leuk en dat is misschien nog wel mijn grootste valkuil. Dan ga ik te lang door, vaak zonder dat ik er erg in heb. Ik skip de afspraken met mijzelf omdat ik graag projecten af wil hebben. Uiteindelijk kan ik mijzelf ook afvragen of het echt op die dag moet gebeuren. En ja een bedrijf in ontwikkeling kost ook tijd.
Afgelopen zaterdag werd ik weer met mijn neus op de feiten gedrukt. Dus hoog tijd om op dit onderdeel op mijzelf te reflecteren.

KOM AFSPRAKEN MET JEZELF NA

In de basis gaat het er natuurlijk om dat je de afspraak met jezelf nakomt, net zoals ik dat doe met mijn klanten. In mijn agenda heb ik op verschillende momenten in de week een afspraak gepland met de IK-BV.
Werken om gezonde gewoontes een onderdeel te maken van mijn ritme. En daar waar het vaak gemakkelijker is om aan materiële zaken geld te besteden, heb ik nu bewust tijd en geld gereserveerd voor mijn gezondheid. Want wat tijdens het event ook ter sprake kwam was dat veel mensen geld besteden aan bijvoorbeeld een nieuwe telefoon, auto, kleding of andere zaken maar voor hun gezondheid genoegen nemen met een restje. Bizar eigenlijk, want je gezondheid is het grootste goed wat je hebt. Wow, ik schrok ervan dat ik eigenlijk niet bewuster hiermee bezig was.

Tijd voor verandering en bewustwording. Dat niet alles in één keer gaat weet ik ook, dus ik heb doelen opgesteld om hier stap voor stap naar toe te groeien. Gewoontes implementeren die bijdragen aan mijn gezondheid. Tijd plan je in, ook met jezelf!

WERK JIJ BEWUST AAN JE IK-BV?

Door een team om mij heen te bouwen, is het voor mij mogelijk om steeds meer uitvoerende taken te delegeren. Dat is superfijn! Want je kunt niet alles alleen. Met mijn expertise als Online Business Manager, profit First Professional en Clockwork Mentor groeit mijn bedrijf, wat betekent dat een team mij op heel veel fronten kan ondersteunen en ontzorgen. Dat resulteert voor mij in tijd, die ik graag besteed aan mijn gezondheid.

Hoe gaat dat bij jou? Werk jij bewust aan je IK-BV? Jij bent uiteindelijk je bedrijf en als het om wat voor reden dan ook niet goed met jou gaat dan kan dat grote impact hebben.
Ik moet er niet aan denken dat dan alles stil komt te liggen binnen mijn bedrijf. Wees jezelf bewust van de risico’s. Niet alleen voor je bedrijf, ook voor je zelf. Leef je mooiste leven zou Michael Pilarczyk zeggen. Alleen dan kan je er optimaal zijn, voor jezelf, je klanten en je dierbaren.

Wil jij graag meer tijd creëren om aan je IK-BV te werken? Plan dan een gesprek in, wie weet kan samenwerken met mij en mijn team de oplossing zijn. Maak eens een overzicht van de werkzaamheden die je graag doet en niet meer zelf wil doen. Het opent je ogen op vlakken waar je je bedrijf anders moet gaan organiseren. Ik ben graag jouw sparringpartner bij de ontwikkeling van jouw bedrijf.

4 juli 2018 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: