SAMENWERKEN IN GOEDE EN IN SLECHTE TIJDEN

Samenwerken in goede en in slechte tijden. In goede tijden loopt alles als vanzelfsprekend en vier je de successen met de mensen waar je mee samenwerkt. Maar nu, nu de wereld er in korte tijd anders uit ziet, komen de zorgen. Er komen vragen. Vragen waar niet iedereen het antwoord op weet. De één raakt in paniek. De ander blijft kalm. Maar ons brein gaat alle kanten op. Wat betekent dit voor mijn bedrijf als ondernemer? Wat betekent dit voor mijn gezin? Wat betekent dit voor mij persoonlijk, de wereld, mijn gezondheid?
Vragen, vragen en nog eens vragen.

Mijn rol als Online Business Manager

Ik heb veel gesprekken gevoerd met mijn klanten en nu is mijn rol als Online Business Manager van nog meer waarde. Ook nu ben ik er voor mijn klanten en kijken we wat deze situatie voor hun bedrijf betekent.

Als ervaren online ondernemers kunnen we gelukkig snel schakelen en weten we wat de mogelijkheden zijn. En natuurlijk hebben we direct acties bijgesteld waar dat nodig was. Als team zijn wij flexibeler tijdens dit soort tijden, ondanks dat het voor ons ook een pittige tijd is op persoonlijk vlak. Maar samen kunnen we dit aan.

Mijn rol als sparringpartner is in deze tijden belangrijker dan ooit, dat besef ik mij als geen ander. En wat zijn mijn klanten blij dat zij ook hun ei kwijt kunnen in mindere tijden.  Het vertrouwen in elkaar krijgt een nog sterkere band en samen voelen we ons krachtig. Het is vanzelfsprekend dat we ook in deze tijden voor elkaar klaar staan. Ook ik had mijn angsten en onzekere gedachten, maar dacht vooral: “We helpen onze klanten hier doorheen”.

Daarbij kunnen de financiën niet onbesproken blijven.  Ook hier kijken we naar de situatie en wat we kunnen doen om alles zo goed mogelijk door te laten draaien. Kijken naar de mogelijkheden, kalm blijven en controle houden op dat wat is.

Contact met het team

Ook mijn teamleden hebben zorgen. Ook voor hen ben ik er. Ineens zijn de kinderen dagelijks de hele dag thuis. Hun partner ook, als die thuis moet werken. Zijn zij ineens schooljuf en moeten zij hun tijd anders gaan verdelen. Ondanks dat mijn kinderen volwassen zijn en ik er nog één thuiswonend heb, wil ik ook thuis mijn aandacht 100% kunnen geven. Dus ik weet dat dat niet gemakkelijk is.

Aandacht voor mijn team is in deze tijden extra belangrijk. Dat betekent ook shiften in wanneer er gewerkt wordt. Maar nog meer en beter met elkaar blijven communiceren, ook op menselijk vlak. Want natuurlijk willen we van elkaar weten of iedereen nog gezond is. Daar moet ook ruimte voor zijn. We kunnen in deze tijden niet alles negeren en maar door blijven biesteren alsof er niets aan de hand is. Het tempo ligt anders, of je wil of niet. Ondanks dat wij gewend zijn om op afstand met elkaar samen te werken, gaat ons brein ook alle kanten op en moet onze structuur weer nieuwe vorm krijgen.
Chapeau voor mijn teamleden die afgelopen week keihard hebben gewerkt. Ik ben vreselijk trots op ze.

Hoe nu verder?

Hoe gaat het nu verder? Niemand weet hoe de wereld er over een maand uit ziet. Dat is ook niet waar ik mij nu mee bezig wil houden. Ik richt mij op dat waar ik invloed op heb en ga niet bij de pakken neer zitten. Mijn missie is om te bouwen aan een winstgevend bedrijf dat draait als een geoliede machine voor de online ondernemer.

Heb jij geen online bedrijf en leent jouw bedrijf zich voor de online wereld, verken dan de mogelijkheden. Er is meer mogelijk dan je denkt. Kijk wat je wel kunt doen.

Misschien vraag jij je af hoe het nu verder moet met jouw bedrijf? Wil jij eindelijk doorpakken om je offline diensten nu online aan te gaan bieden, maar heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken. Mis je een sparringpartner hierin, wat ik me helemaal voor kan stellen.

Samen met mijn Virtueel Business Team hebben wij nagedacht hoe wij meer ondernemers kunnen helpen in deze tijd. Je kunt ons nu ook op projectbasis inschakelen zodat je tijdelijk met ons kunt werken om jouw plannen te realiseren, tools sneller in kunt richten en niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Des te sneller kun je van start in de online wereld.

Vraag hiervoor eerst een intakegesprek aan in mijn online agenda zodat we samen in kaart kunnen brengen wat er voor jouw bedrijf moet gebeuren. Dit gesprek is vrijblijvend en verplicht je tot niets. Je kunt dan of zelf de stappen uitvoeren of met ons samenwerken om je acties te implementeren en je bedrijf te laten draaien.

Doe wat je te doen hebt en onderneem actie, plan hier je intakegesprek in.

SAMEN STAAN WE STERK

24 maart 2020 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: