Pak je focus terug in deze tijd!

In deze tijd sluipt de waan van de dag weer in ons patroon. Of je wil of niet. De webinars, e-mails, nieuwsberichten, alles vliegt om je oren. Er is zoveel wat je kunt consumeren. En je wilt overal van op de hoogte blijven. En voordat je het weet is de dag voorbij en heb je niet de acties afgevinkt die nu het meeste van belang zijn voor je bedrijf.

De waan van de dag krijgt jou weer in de greep. Ook ik merk dat op momenten. Dat betekent bewust keuzes maken wat ik wel en niet volg. Focus is belangrijk. Zeker nu mijn gezinsleden ook thuis zijn en mij regelmatig komen storen. Ik denk de afgelopen dagen vaak terug aan de tijd dat ik in loondienst werkte en er regelmatig een collega aan mijn bureau stond met een vraag ;-).

Dat betekent thuis verwachtingen managen en goed met elkaar communiceren wanneer ik wel en niet bereikbaar ben. Feit is namelijk dat ik een expert ben die altijd online werkt en mijn werk gaat door. Daar ben ik natuurlijk erg dankbaar voor en in deze tijd merk ik hoe belangrijk een sparringpartner is voor de ondernemers waar ik mee samenwerk.

Wat is nu het meest belangrijk voor jou om te doen?

Misschien is dit een lastige vraag voor jou, omdat je geen idee hebt en niemand om je heen hebt waar je mee kunt sparren. Zoek de juiste mensen die je kunnen helpen. Maak een plan van aanpak zodat je met de meest belangrijke prioriteit van start kunt gaan. Het gaat niet vanzelf. Onderneem actie.

Denk daarbij aan het volgende:

 1. Zorg goed voor jezelf.
  Een open deur misschien. Het is altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Jij bent namelijk je bedrijf en als jij ziek wordt, wie zorgt er dan voor dat je bedrijf door kan blijven draaien? We worden nu met de neus op de feiten gedrukt. Gezondheid staat boven alles. Dus doe wat nodig is!
 2. Hoe sta je er financieel voor?
  Weet exact wat je cijfers zijn. Breng in kaart wat je exacte inkomsten en uitgaven zijn zodat je weet wat er wekelijks/maandelijks onder aan de streep over blijft. Schrap kosten die niet noodzakelijk zijn.
 3. Wees creatief, kijk naar de mogelijkheden en kansen.
  Wat kun jij doen om nu inkomsten te genereren en wat ben je bereid om daarvoor te doen?
 4. Heb aandacht voor je teamleden.
  Jij bent de leider van je bedrijf en dat betekent dat je ook in contact blijft met je team. Niet alleen zakelijk, maar persoonlijke aandacht is in deze tijd van extra belang.

Ben jij op zoek naar een klankbord? In heb mijn agenda opengesteld om met ondernemers te sparren. Plan een vrijblijvend gesprek met mij in, dan help ik je graag op weg. Wil je op projectbasis werken met mij en mijn team. Ook dan zijn er mogelijkheden, neem gerust contact met ons op.

 

 

 

31 maart 2020 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: