3 redenen om met een Online Business Manager samen te werken

De redenen om met een Online Business Manager samen te werken kunnen hele divers zijn. Laatst sprak ik Inge, een florerende business coach. De afgelopen jaren heeft zij veel geïnvesteerd in trainingen en dat betaalt zich uit in een goedlopend bedrijf. Zij is een op en top high-end ondernemer en heeft klanten in Nederland en België. Ze is trots op zichzelf dat ze vanuit niets dit mooie bedrijf heeft opgebouwd. Zij werkt al samen met Virtueel Professional, maar merkt toch dat zij te veel bezig is met de dagelijks operatie. Het belemmert haar om de volgende stap te zetten

GROEIFASE

Inge is toe aan de volgende fase in haar bedrijf. Ze wil opschalen maar heeft geen idee hoe ze het aan moet pakken. Ze is bang dat ze werknemers in loondienst moet nemen. Straks wordt haar bedrijf zó groot, en dat is ook niet waar ze naar toe wil. Ik vertel Inge dat er  mogelijkheden zijn voor zelfstandig ondernemers om online met managers  samen te werken. Gezien de fase van haar bedrijf kan ze samenwerken met een Online Business Manager, iemand die de dagelijkse operatie voor haar managet en haar sparringspartner is. Mee kan denken op strategisch niveau en haar plannen ook uit kan rollen zonder dat zij zelf de afstemming met iedereen hoeft te doen.

3 REDENEN OM MET EEN ONLINE BUSINESS MANAGER SAMEN TE WERKEN:

1. Je hebt veel ideeën maar niemand in je omgeving kan strategisch met je mee denken

Je bent op zoek naar een sparringpartner. Iemand die met aandacht naar je luistert en niet je partner die ’s avonds op de bank, met een halfluisterend oor, zijn mening geeft. Je bent op zoek naar iemand die gecommitteerd is aan jouw bedrijf. Er zijn zo veel facetten binnen je bedrijf waar je niet altijd de kennis, weet en/of kunde van hebt. Soms bedenk je iets, waarvan je niet altijd de gevolgen kunt overzien. Puur en alleen omdat je niet weet wat er aan de technische kant bij komt kijken of wat extra kosten met zich mee brengt omdat je expertise in moet huren.

2. Je wil je team uitbreiden

Als je nieuwe programma’s ontwikkelt of met grotere groepen gaat werken zijn er bijvoorbeeld extra trainers nodig. Deze trainers zul je in moeten werken in jouw materie, zodat de praktijk ook uitgevoerd wordt volgens jouw visie. Dat kost tijd en aandacht. Maar je kunt ook nog te veel taken uit de dagelijkse operatie zelf vervullen. Is dat wel handig? Die tijd kan je veel beter besteden. Kijk eens welke taken echt door jou gedaan moeten worden en waar je bijvoorbeeld een  extra Virtueel Professioneel voor kunt inhuren. Met een klein team is echt al veel mogelijk. En wees gerust, de aansturing kun je aan de Online Business Manager overlaten, zodat alle ideeën die jij bedenkt ook in praktijk gebracht worden. Ook het werving & selectieproces kan opgestart worden om je team uit te breiden. Of bespreek of de Online Business Manager een eigen team heeft, zodat daar werkzaamheden ondergebracht kunnen worden.

3. Als je bedrijf groeit worden de processen vaak complexer

Des te belangrijker om verder te systematiseren en te automatiseren. Dit werkt echt ver door binnen je bedrijf. Het is uitermate belangrijk dat ieder teamlid weet wat er moet gebeuren. Als alle processen goed zijn vastgelegd met duidelijke instructie is de foutkans zeer gering, geen tijdverlies om zaken uit te leggen of fouten te herstellen. Dit zorgt weer voor tevreden klanten.  En tevreden klanten zijn uiteindelijk jouw ambassadeurs.

Ben jij ook toe aan de groeifase van jouw bedrijf  en wil je graag meer weten. Plan een vrijblijvend gesprek in, dan bespreek ik graag de mogelijkheden voor jouw situatie.

 

“GROEIEN IS SPRINGEN IN HET ONBEKENDE, TELKENS WEER”

15 juni 2017 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: