Stoppen met stoppen!

Stoppen met stoppen. Ik ben er helemaal klaar mee!

Het proces van met iets beginnen en weer stoppen begint lang geleden. Ik ben 21 jaar en start met een baan in Amsterdam. Dagelijks heen en weer rijden betekent de nodige files en dus ook laat thuis zijn voor het avondeten. Maar erger nog… Ik moet mijn sport opgeven. Vanaf mijn 14e speel ik softbal en ik red het nu niet meer om doordeweeks op tijd bij de wedstrijden te zijn. Het voelt alsof ik niet meer trouw kan zijn aan mijn team, dus ik besluit te stoppen.

Ik geef mijzelf geen prioriteit

De jaren daarna start ik met een grote zoektocht naar een sport waar ik mij fijn bij voel. Na 30 jaar zoeken, heb ik inmiddels een sportmuseum thuis. Noem iets op en ik heb het. Van hockeystick tot kettle bell en van hardloopspullen tot nordic walking stokken. Ook een tennisracket, badmintonracket, golftas en golfschoenen ontbreken niet aan deze sportcollectie. En eerlijk, ik heb nog veel meer spullen. Teveel om op te noemen. Zoveel spullen heb ik de afgelopen jaren aangeschaft.

En toch zijn er altijd weer redenen waarom ik besluit om te stoppen. Een verhuizing, zwangerschap, geen tijd, kinderen die op hoog niveau sporten en waar ik taxi chauffeur voor ben. Natuurlijk werk ik ook nog overdag, ben ik te moe, wil ik geen verplichte bardiensten en speelt mijn leeftijd een rol. Allerlei excuses om steeds weer te stoppen met een sport.

Nu besef ik dat ik mijzelf altijd onderaan de lijst heb gezet. Ik gaf geen prioriteit aan mijzelf en bleef vooral voor anderen zorgen. Dat was de grootste reden waarom ik steeds bleef stoppen. Na vele jaren van alles een blauwe maandag te hebben gedaan en vele sportscholen te hebben gesponsord, ben ik op een punt dat het echt niet langer meer zo kan.

Een boek zorgde voor de omslag

Onlangs ben ik een boek gaan lezen dat mij op het juiste spoor bracht. Nu ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar het boek en ik deel het graag met jou. Het gaat om het boek Straight Line Leadership. Als ondernemer is het ontzettend belangrijk om leiderschap te hebben over je bedrijf en je eigen leven. Op dat gebied blijf ik mij continue ontwikkelen en ik voel mij ontzettend aangesproken door de onderwerpen in dit boek.

Je raad het misschien al, één van de onderwerpen is: stoppen met stoppen 😉

Het boek heb ik inmiddels uit, maar zit wel standaard in mijn tas. Want dit is een boek wat ik regelmatig erbij kan pakken als er bepaalde gedachten opduiken die mij belemmeren. Toen ik weer aan het nadenken was over het sporten, vroeg ik mij af waarom ik op dat vlak niet doorzette en niet afmaakte waar ik aan begon. Met die gedachte en het boek in mijn achterhoofd, besluit ik op zoek te gaan naar een personal trainer. En wat schetst mijn verbazing, ik kom in contact met een personal trainer die werkt  volgens het principe van Straight Line Leadership. Dat kan geen toeval zijn toch? Na ons gesprek besluit ik aan de slag te gaan met mijn ‘Innerstance’. Een stevig fundament bouwen als het om mijn eigen lichaam gaat. En ja, dat kan ook wanneer je inmiddels 53 jaar bent. De start van mijn persoonlijke traject op dit gebied is een feit!

Alles is een project

Niet alleen binnen een bedrijf is alles een project, maar ook in je eigen leven. Je start bij A en wilt naar B en stippelt een weg uit die je moet bewandelen om bij B te komen. Dit doe ik nu met behulp van mijn personal trainer, maar ook voor jou als ondernemer is dit belangrijk.

Wat is de eerste actie die jij moet ondernemen om naar B te komen?

In de gesprekken die ik met ondernemers heb, merk ik dat zij net zo worstelen met dit thema wanneer het om het fundament van hun bedrijf gaat. De één is bang om de volgende stap te zetten, de ander zit vast omdat hij alles zelf wil blijven doen. En weer iemand anders heeft zoveel ideeën, maar geen tijd om ze uit te voeren. Ze worden geleefd door de waan van de dag en zijn veelal brandjes aan het blussen. Ze doen alles wat urgent is in plaats van wat belangrijk is en wat een bepaalde impact heeft op het bedrijf.

Neem eens een paar minuten de tijd om na te denken over waar jij de afgelopen jaren aan begonnen bent om het fundament van je bedrijf te verbeteren en waar je vervolgens mee bent gestopt. Wanneer je jouw antwoord hierop wilt delen, dan hoor ik dat graag van jou.

Tijd om te stoppen met stoppen

Het is nu tijd om te stoppen met stoppen. Op zakelijk gebied een stevig fundament bouwen vraagt ook om begeleiding. Op 1 oktober start ik met een groep ondernemers om te bouwen aan een bedrijf dat draait als een geoliede machine. Zij gaan een bedrijf creëren dat ook draait zonder hen. Kijk ook eens naar jouw bedrijf. Wat is jouw prioriteit? Altijd maar doorwerken totdat je niet meer kunt? Ook hier gaat het om doen. Je kunt nog zoveel weten en kennis op doen, wanneer je het niet in de praktijk brengt, verandert er ook niets.

Wat is jouw eerste stap?

24 september 2019 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: