Wie waakt er over jouw bedrijf?

De vakantieperiode komt er weer aan. De reclames spelen er helemaal op in. Wie waakt er bijvoorbeeld over jouw huis? Als het om verzekeringen gaat is de ANWB de partner die waakt over jouw persoonlijke spullen hoorde ik laatst op de radio. Privé hebben we prima in beeld wat we allemaal moeten regelen als we er lekker op uit gaan. Vakantie boeken, pension voor de hond geregeld, de buren houden een oogje in het zeil en zorgen voor de post en de plantjes. Thuisblijvers weten hoe ze je kunnen bereiken. Koffers gepakt. Ready to go zou je zeggen.

Als ondernemer lopen we achter de feiten aan

Maar hoe anders gaat het er vaak aan toe als je ondernemer bent. Het werk is nooit af! De to do lijst groeit maar aan en zeker tegen de vakantietijd weet je niet hoe je alles moet bolwerken. Je had je nog zo voorgenomen dat het dit jaar anders zou zijn.
Die geweldige ideeën die je had om na de zomervakantie te lanceren vragen ook voordat je weggaat de nodige voorbereiding. Want na terugkomst heb je eigenlijk geen tijd om dat even in 1 dag te produceren. Echt relaxed met vakantie gaan is er niet bij.

Waar is het misgegaan?

Ook al is plannen niet jouw ding. Iedere ondernemer, hoe creatief je ook bent heeft te maken met een planning.
Dan weet je waar je naar toe werkt. Op welke momenten er zaken opgeleverd moeten worden. En jij niet alleen, maar alle mensen waar je mee samenwerkt weten waar ze aan toe zijn. Jij bent namelijk niet enige die tijdens de zomerperiode met vakantie gaat. Dus gedurende de zomer is plannen cruciaal. Of ligt jouw bedrijf ‘stil’ gedurende de zomer. Dan is het helemaal zuur als je thuis komt en alles moet weer op gang komen. Je verliest kostbare tijd en wees eerlijk. Na de zomer heb je nog exact 4 maanden om aan je doelen te werken. Het grootste gedeelte van het jaar is al voorbij.

Alles draait om accountability

Welke plannen je ook hebt, welke training je ook volgt, wat je maar wil implementeren. Als je jezelf niet accountable kunt houden aan de acties die je te doen hebt, dan ga je niet bereiken wat je wilt. En als je dat niet alleen kunt dan zijn buddies of andere personen uit je omgeving die je hiermee kunnen helpen mogelijk de oplossing. Neem het serieus, zodat jij volgend jaar niet je werk meeneemt op vakantie 🙂 Teamleden kunnen prima het fort bewaken en zorgen dat de toko doordraait. Ook als jij er niet bent.

Failing to plan is planning to fail – Allen Lakein

 

 

24 juni 2019 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: