Wie waakt er over jouw bedrijf wanneer jij er niet bent?
Wie waakt er over jouw bedrijf?
24 juni 2019 
2 min. leestijd

Wie waakt er over jouw bedrijf?

De vakantieperiode komt er weer aan. De reclames spelen er helemaal op in. Wie waakt er bijvoorbeeld over jouw huis? Als het om verzekeringen gaat is de ANWB de partner die waakt over jouw persoonlijke spullen hoorde ik laatst op de radio. Privé hebben we prima in beeld wat we allemaal moeten regelen als we er lekker op uit gaan. Vakantie boeken, pension voor de hond geregeld, de buren houden een oogje in het zeil en zorgen voor de post en de plantjes. Thuisblijvers weten hoe ze je kunnen bereiken. Koffers gepakt. Ready to go zou je zeggen.

Maar hoe anders gaat het er vaak aan toe als je ondernemer bent. Het werk is nooit af! De to do lijst groeit maar aan en zeker tegen de vakantietijd weet je niet hoe je alles moet bolwerken. Je had je nog zo voorgenomen dat het dit jaar anders zou zijn.
Die geweldige ideeën die je had om na de zomervakantie te lanceren vragen ook voordat je weggaat de nodige voorbereiding. Want na terugkomst heb je eigenlijk geen tijd om dat even in 1 dag te produceren. Echt relaxed met vakantie gaan is er niet bij.

Waar is het misgegaan?

Ook al is plannen niet jouw ding. Iedere ondernemer, hoe creatief je ook bent heeft te maken met een planning.
Dan weet je waar je naar toe werkt. Op welke momenten er zaken opgeleverd moeten worden. En jij niet alleen, maar alle mensen waar je mee samenwerkt weten waar ze aan toe zijn. Jij bent namelijk niet enige die tijdens de zomerperiode met vakantie gaat. Dus gedurende de zomer is plannen cruciaal. Of ligt jouw bedrijf ‘stil’ gedurende de zomer. Dan is het helemaal zuur als je thuis komt en alles moet weer op gang komen. Je verliest kostbare tijd en wees eerlijk. Na de zomer heb je nog exact 4 maanden om aan je doelen te werken. Het grootste gedeelte van het jaar is al voorbij.

Alles draait om accountability

Welke plannen je ook hebt, welke training je ook volgt, wat je maar wil implementeren. Als je jezelf niet accountable kunt houden aan de acties die je te doen hebt, dan ga je niet bereiken wat je wilt. En als je dat niet alleen kunt dan zijn buddies of andere personen uit je omgeving die je hiermee kunnen helpen mogelijk de oplossing. Neem het serieus, zodat jij volgend jaar niet je werk meeneemt op vakantie 🙂 Teamleden kunnen prima het fort bewaken en zorgen dat de toko doordraait. Ook als jij er niet bent.

Failing to plan is planning to fail – Allen Lakein

 

 

Over de schrijver
Angelique heeft jarenlang in de corporate wereld alles meegekregen over bedrijfsmanagement. Toen zij het zelfstandig ondernemerschap omarmde merkte zij dat dit een ondergeschoven kindje is bij veel ondernemers. Veel ondernemers blijven alleen ploeteren maar om een winstgevend bedrijf te bouwen dat draait als een geoliede machine is meer nodig. Zij heeft zich gespecialiseerd in Profit First en Het Clockwork-effect, methodes waarvan Mike Michalowicz de bedenker is. Zij is de enige CLockwork Mentor in Nederland en helpt ondernemers te bouwen aan een winstgevend bedrijf dat draait als een geoliede machine.