Houd jij je bezig met jouw visie?

De visie van mijn bedrijf? Hmm.. Ik hoor het je denken. Houd jij je daar überhaupt wel mee bezig? Heb jij een visie voor je bedrijf opgesteld? En ben jij je bewust of de werkzaamheden die binnen jouw bedrijf gedaan worden bijdragen aan de visie die jij hebt?

DOENERS IN HET ONDERNEMERSLEVEN

Wanneer ik met ondernemers in gesprek ga over hun visie, dan is het vaak een ver van mijn bed show voor hen. Ze zijn ontzettend druk en gaan mee in de waan van de dag. Het zijn de echte doeners in het ondernemersleven. Ik sprak afgelopen week met een collega-ondernemer. De paniek was toegeslagen. Het was vakantie en de kinderen hadden vrij. Er was zoveel werk te doen. Ze zag even geen uitweg en thuis was er ook niet de steun waar ze naar op zoek was. Dus de avonduren werden ook met werk gevuld.

WAAR GAAT HET MIS? 

Veel ondernemers denken dat het mis gaat bij timemanagement. Dat ze hun tijd anders moeten gaan indelen om dit te voorkomen. Tot op zekere hoogte heeft dit er natuurlijk mee te maken. Hoe jij je tijd verdeelt en plant heeft invloed op jouw dagen. Nog belangrijker is het om te kijken of je alle uitvoerende werkzaamheden ook daadwerkelijk zelf moet uitvoeren. Dan draait het niet alleen om de vakantieweken, nee gedurende het jaar zal dit je steeds achtervolgen.

VAN UITSTEL KOMT AFSTEL

Als ondernemer heb je waarschijnlijk 1001 plannen. Plannen die eraan bijdragen dat jouw bedrijf groeit. Plannen om nieuwe diensten te ontwikkelen en creëren. Al deze plannen schuiven steeds een stukje verder naar onder op je lijstje. Wanneer de tijd ooit daar is, dan ga je er verder over nadenken. Maar… Van uitstel komt afstel en er zal geen verandering komen voor jezelf en binnen jouw bedrijf.

DELEGEER WAT JE NIET MEER WILT DOEN

Stop nu met de slachtofferrol en kom in de actiestand. Diep van binnen weet je prima waar je naar toe wilt. Je onderneemt alleen nog geen actie. Waar komt dat door? Neem alle werkzaamheden eens door en kijk wat jij echt niet meer wilt doen. Delegeer dat naar iemand anders zodat je wel tijd hebt om jouw bedrijf verder te ontwikkelen en ook te werken aan je visie.

Alle werkzaamheden moeten uiteindelijk bijdragen aan jouw stip op de horizon. Geen tijd is geen argument. Door nu tijd te investeren in de oplossing, win je tijd en kun je op termijn minder doen in minder tijd.

DOE WAAR JIJ BLIJ VAN WORDT

Denk groot, zet je strategie uit. Jij hoeft je niet bezig te houden met de dagelijkse operatie. Als je nog niet met een team bent gestart dan is dat nu het juiste moment. Heb je wel teamleden waar je mee samenwerkt kijk dan wat zij nog meer van jouw bord kunnen nemen.
Jij bent de leider van je bedrijf. Jij richt je op groei, stuurt bij waar nodig en zorgt dat alle werkzaamheden bijdragen aan jouw visie. Design, ontwerp, doe datgene waar jij het meest blij van wordt.

Doe je dan niets meer in de uitvoering? Jawel hoor. Er blijft altijd een deel dat jij op je zal nemen. Bepaal wel zelf wat datgene moet zijn zodat je met plezier kunt ondernemen en kan genieten van het leven. Wat ga jij veranderen binnen je bedrijf zodat je uit de huidige situatie komt?

Weet je niet waar te beginnen? Als Clockwork mentor help ik je graag. Je kunt een vrijblijvend gesprek inplannen.

30 april 2019 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: