Wat doet een Online Business Manager?

“Wat doet een Online Business Manager, Angelique?”

Die vraag wordt mij regelmatig gesteld. Niet alleen door mensen uit mijn omgeving die belangstelling hebben voor hetgeen ik doe, maar ook door ondernemers waarvoor de term Online Business Manager vaak nieuw is.

WAT IS EEN ONLINE BUSINESS MANAGER? 

Om de vraag ‘wat doet een Online Business Manager’ goed te beantwoorden, vertel ik eerst graag wat een Online Business Manager is. Een Online Business Manager is iemand die strategisch op een hoog niveau met je meedenkt en de dagelijkse operatie managet. Er wordt niet alleen gekeken naar één onderdeel van je bedrijf, maar naar het totale plaatje. Daarbij komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Dagelijks management
  • Financiën
  • Online Marketing
  • Statistieken
  • Communicatie
  • Sales
  • Diensten leveren

Wanneer je mij inschakelt voor de rol als Online Business Manager zijn er mogelijkheden om gedurende een korte of langere termijn met elkaar samen te werken.

Zo gaan we bijvoorbeeld samen een dag aan de slag waarbij we onder andere kijken naar de rollen die jij hebt binnen jouw bedrijf, maar we nemen ook de bedrijfsprocessen onder de loep. Je ontvangt tijdens deze dag advies waar je kunt optimaliseren en systematiseren en kun je hier verder mee aan de slag te gaan. Dit is een voorbeeld van een korte samenwerking met mij.

WAT DOET EEN ONLINE BUSINESS MANAGER? 

Maar wat doet een Online Business Manager nou precies wanneer je voor een langere periode gaat samenwerken?

Naast dat een Online Business Manager strategisch op hoog niveau met je meedenkt, wordt de gehele operationele kant gemanaget en kan jouw bedrijf altijd door blijven lopen (ook als jij er niet bent).  Jij hoeft je hier als ondernemer niet te laten leiden door de waan van de dag  maar kunt je volledig focussen op klanten, het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten en het maken van de content. En daarnaast ook genieten van quality time.

Kortom al jouw projecten, processen, je team en je prestaties worden gemanaget zodat jij volledige focus kan behouden en we jouw bedrijf samen naar een het volgende level brengen.

HOE ZIET DAT ERUIT, WERKEN MET EEN ONLINE BUSINESS MANAGER?

Elke Online Business Manager hanteert haar eigen manier van werken. Maar ik vertel je graag hoe een samenwerking met mij er in de praktijk uitziet.

Wanneer ik een langdurige samenwerking met een ondernemer aanga, dan neem ik eerst het totale plaatje onder de loep. Ik inventariseer samen met jou welke rollen jij uitvoert binnen jouw bedrijf. Hoe zijn de huidige werkprocessen vormgegeven en waar we kunnen optimaliseren en systematiseren. Aan de hand van je doelen gaan we de onderliggende acties bepalen die op kwartaal, maand en weekniveau gerealiseerd moeten worden. Want uiteindelijk wil je de doelen graag behalen! De volgende stap is om te bepalen wie verantwoordelijk is voor de uitvoering van de werkzaamheden. Welke teamleden zijn daar voor nodig? Als Online Business Manager neem ik namelijk niet de uitvoerende taken zelf op mij, maar heb ik een eigen team die hiervoor ingezet wordt. Ik manage het team, dat hoef jij als ondernemer niet te doen. Zo heb je 1 aanspreekpunt.

Jij hoeft je als ondernemer niet meer druk te maken om de operationele kant. Ik zorg ervoor dat mijn teamleden op de hoogte zijn en exact weten wat er op de planning staat.

Samen hebben wij dan ook regelmatig overleg en sparren we op een strategisch niveau over jouw bedrijf en de realisatie van de doelen. Zo blijven we bijstellen en optimaliseren.

SAMENWERKEN MET EEN ONLINE BUSINESS MANAGER

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het samenwerken met een Online Business Manager? Neem dan gerust eens contact met me op. Ik vertel je er graag meer over. Zo kunnen we de mogelijkheden voor jouw situatie bespreken. Ik spreek je snel!

23 oktober 2018 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: