De perfecte mix voor jouw bedrijf!

The perfect mix, the perfect taste! De perfecte mojito bestaat uit een aantal ingrediënten. Bacardi, bruiswater, limoensap, suiker, munt en crushed ijs. Maar wat zou er gebeuren als er te veel Bacardi in deze cocktail zit? Als jij van cocktails houdt dan weet je dat de mix in de juiste verhouding moet zijn.

Jouw bedrijf naar een hoger level brengen

Zo bestaat er ook een perfecte mix voor jouw bedrijf. Als ondernemer werk je misschien nog alleen of je werkt met een aantal teamleden samen. Een samenwerking komt echter niet zomaar tot stand. We hebben het hier niet over klusjes over de schutting gooien, maar over een samenwerking met mensen die jouw bedrijf naar een hoger level brengen.

Je hebt een doel met je bedrijf en daar zijn niet alleen de juiste mensen voor nodig, maar ook de talenten van deze mensen moeten optimaal ingezet worden. In de samenwerking zijn een aantal aspecten heel belangrijk. De juiste mix zorgt ervoor dat jij kan ondernemen met plezier en ook kan genieten van je privéleven.

De beste mix voor je bedrijf

Het boek ‘Het Clockwork-effect‘ van Mike Michalowicz neemt je in 7 stappen mee om je bedrijf zo in te richten dat deze draait als een geoliede machine. De 4D mix is daar een belangrijk onderdeel van.

De 4 D mix bestaat uit de volgende fases:

  • Doing
  • Deciding
  • Delegating
  • Designing

Het werk moet uiteraard gedaan worden, maar wordt dit op de meest efficiënte manier gedaan binnen jouw bedrijf? Waar kun je optimaliseren en digitaliseren zodat je de beste dienstverlening verricht?

Door te onderzoeken welke rol jij binnen het bedrijf wilt vervullen en op welke manier jouw teamleden optimaal functioneren, werk je aan de perfecte mix zodat jouw bedrijf als een geoliede machine kan draaien.

In de volgende blogs neem ik je mee hoe je iedere fase binnen het bedrijf doorloopt, zodat ook jij kunt ondernemen met plezier en kunt genieten van het leven.

Het effect van Clockwork

Waarom zou je alles alleen blijven doen? Als jij langere tijd uit de roulatie bent, dan heeft dat grote gevolgen voor je bedrijf. Denk niet dat het een ver van je bed show is, want het is realiteit. Ik maak het in mijn vriendenkring mee en lees ook situaties op social media. Het overkomt ons allemaal. De vraag is alleen wanneer het op ons pad komt. Onderneem met plezier en laat jouw bedrijf doorlopen op momenten dat je er niet kan zijn. Dat is echt mogelijk!

 

 

9 april 2019 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: