Ga jij het in 2020 wel fixen? Ambitieuze doelen, go for it!
Ga jij het in 2020 wel fixen?
01 januari 2020 
2 min. leestijd

Ga jij het in 2020 wel fixen?

Afgelopen maand kreeg ik een zo’n geweldige scheurkalender cadeau. Nou ben ik niet zo van de scheurkalenders want  ik vergeet altijd om iedere dag zo’n blaadje eraf te scheuren en dan na een paar weken scheur ik me helemaal suf om weer bij de juiste datum te zijn. Maar deze is anders. Deze trok direct mijn aandacht. Wat wil je ook met een titel ‘Wat als het dit jaar wel lukt?’  Natuurlijk gaat het lukken… no doubt about that!
Treffender kan het natuurlijk niet in deze tijd. De berichten op social media vliegen je namelijk weer om de oren. Over goede voornemens, reflecteren op afgelopen jaar en wat je dit jaar anders gaat doen.

Goede voornemens, wie gelooft daar nog in?

Goede voornemens zijn gedoemd om te mislukken. We kennen allemaal het verhaal van de sportschool waar iedereen in de eerste weken van januari vol goede moed begint met een lesje zumba, aerobic, yoga of hard werken op de fitness apparaten. Je staat verdorie  de eerste weken in de rij voordat er een apparaat beschikbaar is, of je een nummertje trekt bij de slager en op je beurt staat te wachten. Eind februari ziet het er al heel anders uit. De eerste mensen hebben de moed al opgegeven en verdwijnen langzaamaan uit de sportschool en verkiezen de luie bank. Wat nou goede voornemens!

Reflecteren

Wekelijks stilstaan bij hetgeen waar je mee bezig bent. De tijd vliegt voorbij en voordat je het weet zijn je oude gewoontes weer ingesleten. Einde van de week kijk ik altijd terug op wat ik gedurende de week heb bereikt, waar ik bij kan sturen en hoe mijn mind van invloed is geweest. Dat doe ik niet alleen, mijn vaste buddy houdt mij scherp op de acties die ik voor mijzelf heb bepaald en hoe vervelend is het als ik moet aangeven dat iets niet gedaan is. Is dat makkelijk? Nee. Leer ik daarvan? Zekers! Groei ik daarvan? Absoluut! Bereik in mijn doelen? Hell Yeah!
Aan de hand van mijn ervaringen van het afgelopen jaar kijk ik zeker wat ik in het nieuwe jaar wil veranderen, maar dat zijn geen verrassingen omdat ik al gedurende het hele jaar aan het bijsturen ben.

Stel ambitieuze doelen

Wat wil je dit jaar realiseren? Niet alleen op zakelijk vlak, want er is meer dan werken alleen. Ook op persoonlijk vlak is het belangrijk om te bepalen wat je wilt. Op beide vlakken mag dat best ambitieus zijn ;-). Aandacht voor elkaar, me time, vakanties, sportieve doelen, persoonlijke ontwikkeling,  groei in winst, meer voor de wereld betekenen, meer  van die leuke klanten. You name it!
Bepaal je strategie en wat je vervolgens te doen hebt om dit werkelijkheid te laten worden.

Maak er een project van

I love projecten. Zet ieder doel om in een project. Welke acties heb je gedurende dit jaar te doen om jouw doel werkelijkheid te laten worden. Als je een marathon wil lopen moet je daarvoor trainen volgens een bepaald schema. Dat lukt ook niet van de ene op de andere dag. Dat geldt ook voor al je projecten. Go for it! Focus en er is meer mogelijk dan je denkt.
Veel ondernemers die ik spreek voelen de druk, dat hun bedrijf afhankelijk is van hun tijd en inzet. Kunnen zich niet losmaken van het werk en weten niet hoe ze moeten beginnen om hier verandering in aan te brengen. Persoonlijke projecten staan hierdoor vaak in de ijskast en loop je jezelf voorbij. Op zakelijk gebied wordt je geleefd door de dagelijks operatie. Is dit voor jou ook herkenbaar? Dan zie ik een fantastisch doel voor je om aan te werken. Clockwork Your Business helpt je om jouw bedrijf ook door te laten draaien als je niet aanwezig bent. Plan een afspraak in mijn agenda en start in januari met jouw project!
Over de schrijver
Angelique heeft jarenlang in de corporate wereld alles meegekregen over bedrijfsmanagement. Toen zij het zelfstandig ondernemerschap omarmde merkte zij dat dit een ondergeschoven kindje is bij veel ondernemers. Veel ondernemers blijven alleen ploeteren maar om een winstgevend bedrijf te bouwen dat draait als een geoliede machine is meer nodig. Zij heeft zich gespecialiseerd in Profit First en Het Clockwork-effect, methodes waarvan Mike Michalowicz de bedenker is. Zij is de enige CLockwork Mentor in Nederland en helpt ondernemers te bouwen aan een winstgevend bedrijf dat draait als een geoliede machine.