Zie jij door de acties jouw doelen nog? Wees reëel!
Zie jij door de acties jouw doelen nog?
26 februari 2019 
2 min. leestijd

Zie jij door de acties jouw doelen nog?

Doelen en acties, ze kunnen niet zonder elkaar. Als gedreven ondernemer ben je vastberaden dit jaar je doelen te behalen. Je gaat direct aan de slag en dan slaat het noodlot toe… Je hebt de afgelopen week bijna dag en nacht gewerkt. De lichamelijke klachten beginnen zich te openbaren en je weet even niet meer hoe je jouw doelen gaat realiseren. Je bent er nu eigenlijk al klaar mee en voelt dat je dit niet gaat volhouden.

DE GROTE VALKUIL

De grote valkuil is dat we alles in 1 keer willen, geen geduld hebben om stap voor stap te kijken hoe we dichter bij onze doelen komen. Met het grote gevaar dat we binnen de kortste keren niet meer gemotiveerd zijn en alles laten voor wat het is. Een veel gehoorde opmerking: Zie je wel, dit werkt niet. Nee inderdaad het werkt niet op de manier zoals jij dat voor ogen hebt.

STA STIL BIJ JE DOELEN

Neem eerst eens rustig de tijd om in kaart te brengen wat je nu echt wilt. Waar wil je naar toe werken? Wat wil je realiseren? Dan kun je pas de onderliggende acties gaan uitwerken en bekijken wat er te doen staat om dichterbij je doel te komen. Gun jezelf die tijd. En vier de tussentijdse successen die je behaalt. Dan blijf je er plezier in houden en maak je ook nog eens de juiste keuzes. Door niet goed stil te staan bij je doel is het gevaar groot dat je ondoordachte keuzes maakt en dan juist verder van je pad af raakt.

LEER LOSLATEN, DELEGEER ACTIES

Vervolgens ga je een beslissing nemen over wie deze acties gaat uitvoeren. Deels ben je dat zelf, maar als je alles alleen wilt doen dan heeft dat ook andere gevolgen. Gevolgen voor de groei van je bedrijf. Dit heeft alles met perfectionisme, mindset en loslaten te maken. Ja dat is eng, dat zal ik niet ontkennen. Maar je gaat er doorheen. En als je dan merkt dat het effect heeft, ga je er ook plezier in krijgen.

Wees reëel in het aantal doelen. Anders blijft de actielijst alleen maar groeien en dan zie je door je actielijst, je doelen niet meer. Maak de olifant klein en werk stap voor stap naar je doelen toe.

DOELEN REALISEREN

Een sparringpartner kan je helpen om je doelen in kaart te brengen en ervoor te zorgen dat jouw plannen uitgevoerd worden. Een Online Business Manager kan je helpen om je doelen te realiseren, waarbij het team verantwoordelijk is voor de uit te voeren acties.

 

Over de schrijver
Angelique heeft jarenlang in de corporate wereld alles meegekregen over bedrijfsmanagement. Toen zij het zelfstandig ondernemerschap omarmde merkte zij dat dit een ondergeschoven kindje is bij veel ondernemers. Veel ondernemers blijven alleen ploeteren maar om een winstgevend bedrijf te bouwen dat draait als een geoliede machine is meer nodig. Zij heeft zich gespecialiseerd in Profit First en Het Clockwork-effect, methodes waarvan Mike Michalowicz de bedenker is. Zij is de enige CLockwork Mentor in Nederland en helpt ondernemers te bouwen aan een winstgevend bedrijf dat draait als een geoliede machine.