Het recept voor een winstgevend bedrijf!

Wat zal ik eens gaan koken de komende week? Met een stapel kookboeken en tijdschriften om mij heen blader ik er een aantal door.

Paleo, Weight Watchers, Oersterk, ik heb het allemaal in huis en met een beetje van mezelf erbij creëer ik de maaltijden voor de week zodat het mij rust en overzicht geeft.

Dat is het moment dat ik bewust over mijn gezondheid nadenk. En nee ik hoef echt niet de hele week als een konijn te eten. Hoewel ik wel verzot ben op salades 😉

Als ondernemer sta ik ook op verschillende momenten stil bij de ontwikkeling van mijn bedrijf. Want ook daar heb je de juiste ingrediënten voor nodig.

Pak even een vrij momentje om verder te lezen en aan de slag te gaan met dit recept.

Ingrediënten

People

Profit

Planning

 

Voor je begint:

Plan een dag in voor de strategie van je bedrijf. Neem je visie en missie erbij en creëer thinking time.

 

Stel jezelf de volgende vragen:

Waar sta ik over 1, 3 ,5 jaar?

Wat is de rol die ik wil vervullen in mijn bedrijf?

Wat is belangrijk in mijn leven?

Wat heb ik nodig om dat te realiseren?

Wat zijn mijn doelen?

Wat heb ik nodig om die te bereiken?

Wat houdt me nu tegen?

Ga vervolgens aan de slag met de volgende ingrediënten.

Stap 1 People

Mix de juiste mensen met elkaar. A-Players zijn teamleden die elkaar aanvullen met hun talenten, kennis en vaardigheden. Zij zijn betrokken, communiceren goed en lopen altijd een stap harder. Over welke eigenschappen beschikken jouw teamleden? Of breng in kaart waar zij aan moeten voldoen als je een team om je heen gaat bouwen.

Zorg dat jij de leider bent en je team vertrouwd. Dan kan je bedrijf ook doordraaien als je er niet bent.

Stap 2 Planning

Voeg daaraan toe de planning. Vooruit plannen is noodzakelijk, anders mislukt dit recept. Dan blijf je brandjes blussen. Gebrek aan communicatie en gebrek aan focus zorgt voor frustratie bij je teamleden met alle gevolgen van dien.

Stap 3 Profit

De kers op de taart, een goede financiële gezondheid. Dat betekent overzicht in je financiën en werken aan een winstgevend bedrijf. Een hoge omzet zegt namelijk niets. De hoogte van de kosten en de schulden heb je daarmee niet in kaart gebracht. En neem continu de winstmarge van je diensten onder de loep om deze te blijven verbeteren.

Genieten van een winstgevend bedrijf

Het kost natuurlijk tijd om dit goed in te richten maar dan kun je wel overheerlijk genieten.
Genieten van vrije tijd die je zo lang hebt gemist omdat je altijd aan het bikkelen was. Genieten van de mensen om je heen die je nu oprecht aandacht kunt geven zonder altijd maar met je werk in je hoofd te zitten.

Een winstgevend bedrijf dat draait als een geoliede machine. Dat gaat zeker niet vanzelf. Maak tijd om in de keuken te staan en ga met dit recept aan de slag en het continue te verbeteren.

24 augustus 2020 |

Angelique van der Meyden

Laatste nieuws

Dit item delen: